StoryEditorOCM
KolonaPLANTAK I POVRATAK SAMOPOUZDANJA

Kako smo na Višnjiku potopili 'šestu američku flotu'

27. prosinca 2016. - 14:36
zadar_buducnost7-261216

Nitko nam nije nudio ni mrvice šanse!

Ovo iskreno promišljanje Ivana Ramljaka nakon pobjede Zadra protiv Budućnosti, ujedno je i potvrda kako se unošenjem dodatne energije uvijek može, bolje i više! A zadarska momčad je doista uložila cijelu sebe kako bi sagradili pobjedu koja nudi nadu...

Pobjedu koja treba postati "obrazac ponašanja" na terenu! I onda neće izostati ona snažna potpora s tribina, jer odavno se Zadrane nije vidjelo da na nogama dočekaju kraj utakmice, kao u ponedjeljak na večer. Vratimo li se na nikakve "mrvice šanse", onda valja podsjetiti kako je Zadar ove sezone podosta ranjiv, svako malo ozljeda iz sastava "izgura" nekog igrača! Kad se vidjelo kako se Budućnosti neće suprotstaviti kapetan Jakov Vladović, mnogi su, na temelju dosadašnjih spoznaja, zaključili: "Bez njega nemamo nikakvih izgleda, bolje nam je odmah preskočiti ovu utakmicu"!

Srećom, te crne slutnje nisu se pokazale opravdanima, jer je kroz ogled sa crnogorskom momčadi, svaki, baš svaki igrač kojem je Neven Plantak ponudio minute, opravdao svoje vrijeme provedeno u igri. U prvi plan je gurnuta prva dionica koju je upravo trener Plantak ocijenio fenomenalnom, koja je također potvrda, kako se u spoju pravog odnosa u obrani i napadu može i protiv tako snažnog suparnika kao što je podgorička Budućnost.

Gosti u svojim redovima, slikovito rečeno, imaju šestu američku flotu, koja je pak u toliko isticanoj četvrtini, praktički razorena. Iza tog silovitog iskoraka sve je bilo lakše, zapravo, bilo je lako trpjeti onu završnu nervozu u kojoj se Zadar bolje snašao.

Već je u našem izvješću s utakmice rečeno kako im se na koncu vratilo se sve što su u nekim ranijim dvobojima znali izgubiti, kad se pobjeda činila sigurnom! Samo vjera u vlastite mogućnosti, visoka razina samopouzdanja iz svakog igrača mogu izvući ono najbolje.

28. travanj 2024 12:33