StoryEditorOCM
KalelargaUPS! (1)

Znate onu veliku čeličnu konstrukciju za terasu na nogostupu kod TIZ-a? E pa nema je više...

Piše I.N.
6. lipnja 2023. - 21:32

Uklonjena je metalna konstrukcija terase na nogostupu kod TIZ-a.

Nadstrešnica s čeličnim stupovima je maknuta tijekom utorka, ostao je samo drveni podest budućeg ugostiteljskog objekta. Hoće li i on uskoro biti klonjen, večeras nismo mogli provjeriti.

Čim je podignut konstrukcija prije nekoliko tjedna, o čemu je Zadarski.hr izvijestio, na teren su izašli komunalni redari, izvršili očevid i radove prijavili građevinskoj inspekciji. Brzina kojom je uklonjena konstrukcija sugerira da je vjerojatno sam vlasnik odlučio to napraviti, prije građevinske inspekcije koja je, kao što znamo, poprilično spora kad se događaju ovakvi i slični "izleti" u javnom prostoru.

Neslužbene informacije do kojim smo uspjeli doći govore da je ključ bio u tome što se terasa na kojoj je podignuta konstrukcija nalazi na drugoj katastarskoj čestici u odnosu na zgradu gdje se nalazi lokal. Da je u pitanju ista čestica, za ovakav objekt bi vlasniku trebala samo suglasnog na glavni projekt prema pravilniku o jednostavnim građevinama. Ovako mu je navodno trebala građevinska dozvola, koju nije ni tražio, niti mu je izdana...

image

Uklonjena konstrukcija terase ugostiteljskog objekta ispred zgrada TIZ-a

Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
26. travanj 2024 13:10