StoryEditorOCM
KalelargaNA MJESTU TRAGEDIJE

Ženu (82) je izgrizao staford njenog unuka na Bulevaru, ispred ulaza susjedi upalili svijeće u znak sućuti. "Bila je divna žena"

Piše M.K.
31. siječnja 2024. - 13:15

Užasna tragedija potresla je danas Zadar. U Ulici Ante Starčevića u Zadru popularno zvanoj Bulevar, u zgradi broj 17. d, pas američki staford na smrt je izgrizao 82-godišnju ženu kojoj ga je na čuvanje ostavio njen unuk. Leš izgrižene starice pronašao je drugi član obitelji.

image

Mjesto tragedije u Zadru

Jure Mišković/cropix/Slobodna Dalmacija

Ispred ulaza u stambenu zgradu već su upaljene svijeće u znak sućuti s obitelji preminule žene. Susjedi, prijatelji i znanci, ali i čitava zadarska javnost, šokirani su tragičnim događajem.

- Godinama smo susjedi, šokirani smo otkad smo čuli što se dogodilo. Sada se svašta priča, ali sve što poudano znam jest da unuk ponekad psa dovodio baki da ga pričuva. Što se dogodilo da završi ovakvim tragedijom, možemo samo nagađati. Ona je bila divna žena- kazao nam je jedan od susjeda na zadarskom Bulevaru.

Podsjetimo, policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim županijskim državnim odvjetništvom u Zadru, u službenim prostorijama policije provode kriminalističko istraživanje nad jednim hrvatskim državljaninom u svezi kaznenog djela iz domene kaznenih djela protiv opće sigurnosti, objavila je PU zadarska.

image

Mjesto tragedije u Zadru

Jure Mišković/cropix/Slobodna Dalmacija

Naime, jučer 30. siječnja u ranojutranjim satima policija je zaprimila dojavu kako je u stanu na području Bulevara u Zadru pronađena mrtva ženska osoba u dobi od 82 godine s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. Također u stanu je zatečen i pas pasmine američki staford, vlasništvo člana obitelji.

image

Mjesto tragedije u Zadru

Jure Mišković/cropix/Slobodna Dalmacija

Na mjestu događaja policijski službenici proveli su očevid dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska služba.

Temeljem naloga državnog odvjetništva na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom ženske osobe, kojom je utvrđeno kako je preminula od posljedica ugriza psa.

image

Mjesto tragedije u Zadru

Jure Mišković/cropix/Slobodna Dalmacija

Kako neslužbeno doznajemo, nesretnu staricu napao je pas kojeg je "dobila" na čuvanje od unuka koji je na nekoliko dana napustio stan. Njezino beživotno tijelo pronašao je u utorak oko 5 sati ujutro drugi član obitelji, koji je o tome obavijestio policiju.

 

27. travanj 2024 22:17