StoryEditorOCM
KalelargaDIREKTOR KK ZADAR

Željko Žilavec: Svjesni smo posljedica koje možemo očekivati kao pojedinci i klub. Ne želim se izvlačiti ni na koga, očekujem razgovor u vezi istrage!

Piše Dražen Žura
6. lipnja 2021. - 13:23

Tijekom subote, dobrim dijelom i nedjelje, nije bilo nimalo lako "probiti" telefonsku vezu prema Željku Žilavcu, direktoru KK Zadar iza kojeg su stajali brojni organizacijski poslovi vezani uz "majstoricu", odnosno, finale između Zadra i Splita.

Nije ni čudno, jer je dugo lebdjela priča hoće li navijači moći u dvorani ili će ostati iza željezne ograde zbog korone. Dogodilo se ovo prvo, publika je u velikoj mjeri napunila dvoranu, institucije su ne samo na dan utakmice nego i sutradan uredno bilježili sve što se događalo i pokrenuli istragu tko je odgovoran za kršenje epidemioloških mjera.

- Posve smo svjesni posljedica koje možemo očekivati, kao pojedinci, jednako kao i KK Zadar, jer slova zakona su jasna i svi ih se moramo pridržavati. Ne bih se želio izvlačiti ni na koga niti prozivati što su drugi radili, nego očekujem razgovor vezano uz istražne radnje. Ono što bih želio istaknuti jeste visoka razina profesionalnosti policije čiji je posao nadzirati pitanje o mogućem narušavanju mira i reda. Na nama je da sve sankcije primimo na svoja leđa. Doista, ne bih više širio priču dok službeno ne dobijemo poziv od strane institucija – kazao je Žilavec.

30. travanj 2024 17:35