StoryEditorOCM
KalelargaUPOZORENJE IZ HAK-A

Zbog predmeta na kolniku između sv. Roka i Maruna vožnja uz ograničenje brzine

Piše HINA
5. lipnja 2020. - 10:03

Zbog predmeta na kolniku na autocesti A1 između tunela Sv. Rok i odmorišta Marune u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat pa iz Hrvatskog autokluba vozače pozivaju na oprez.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. U Hrvatskom primorju ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno, uz povremene zastoje.

Na granici sa Slovenijom, na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje automobili na ulaz u Hrvatsku čekaju pola sata, a teretna vozila do jedan sat.

U prekidu su katamaranske linije:Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Prigradica-Hvar-Split, Sobra-Šipanska Luka-Dubrovnik, Pula-Zadar i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak i trajektna linija Porozina-Brestova.

Izmjenjen je i red plovidbe pa će katamaran na liniji Jelsa-Bol-Split isploviti na relaciji Jelsa-Split bez pristajanja u luci Bol,a trajekt na liniji Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir (Soline ) isplovit će na relaciji Drvenik Veli-Trogir bez pristajanja u luci Drvenik Mali.

Jadrolinija početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol i Split-Hvar odgađa na 19. lipnja.

27. travanj 2024 06:14