StoryEditorOCM
KalelargaU PONEDJELJAK

Zbog obilježavanja 31. obljetnice operacije ‘Maslenica‘ posebna regulacija prometa u Zadru: evo koje će ulice i kada biti zatvorene...

Piše B.S.
20. siječnja 2024. - 22:10

Trideset i prva obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica obilježit će se nizom događanja od 20. siječnja do 3. ožujka, a središnja proslava održat će se u ponedjeljak, 22. siječnja, u Zadru i u zadarskom zaleđu.

U sklopu posebne regulacije prometa, za vrijeme trajanja programa obilježavanja, u ponedjeljak, 22. siječnja, u Zadru od 8 do 10.45 sati promet će se odvijati po privremenoj regulaciji i to:

Od 8 do 9.30 sati bit će zatvorena Ulica Franka Lisice od raskrižja s ulicama Put Kotlara i Kneza Novaka Krbavskog do raskrižja s Ulicom Miroslava i Janka Perice, promet će se preusmjeravati u ulice Put Kotlara i Kneza Novaka Krbavskog.

U vremenu od 9 do 09.30 sati bit će zatvorena ulica Franka Lisice od raskrižja s ulicom Miroslava i Janka Perice do Gradskog groblja.

Od 9.50 do 10.20 sati bit će zatvorena Ulica Vlatka Mačeka od raskrižja s ulicama Šestanski prilaz i Put Kotlara prema Ulici Ante Starčevića. Promet će se iz smjera Arbanasa usmjeravati Ulicom Bregdetti prema gradskom kolodvoru, dok će se promet Ulicom Miroslava i Janka Perice (smjer istok-zapad) preusmjeravati u Ulicu Put Kotlara.

Od 9 do 10.45 sati bit će zatvoren promet na raskrižju ulica dr. Franje Tuđmana i Put Stanova u Ulicu Polačišće (promet iz Ulice Put Stanova biti moguć lijevo i desno u Ulicu dr. Franje Tuđmana, te do ulaza u podzemnu garažu trgovačkog centra), dok će istovremeno promet ulicom Dr. Franje Tuđmana (smjer zapad - istok) biti moguć samo ravno i lijevo u Ulicu Put Stanova.

Od 10 do 10.45 sati bit će zatvorena Ulica Obala kneza Branimira (smjer zapad - istok) na raskrižju s Ulicom 112. Brigade i promet će se preusmjeravati u Ulicu 112. Brigade dalje prema Ulici dr. Franje Tuđmana.

Od 10 do 10.45 sati bit će zatvoren promet na raskrižju Ulice Josipa Jurja Strossmayera i Ulice bana Josipa Jelačića na način da će se promet iz Ulice Josipa Jurja Strossmayera preusmjeravati lijevo u Ulicu bana Josipa Jelačića i istovremeno promet iz Ulice bana Josipa Jelačića u desno u Ulicu Josipa Jurja Strossmayera. Policijski službenici će potrebi vršiti fizičku regulaciju prometa na raskrižju ulica Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića, te na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana.

Od 9 do 10.45 sati biti će zatvorena Ulica Petra Svačića, od Ulice Obala kneza Branimira do Ulice Polačišće.

Također, kod spomen obilježja Hrvatskim braniteljim na ulazu u Kašić, u 12.30 sati za vrijeme polaganja vijenaca, promet će navedenom dionicom biti obustavljen u vremenu od 30 minuta.

Istog dana, u 13.45 sati za vrijeme polaganja vijenaca kod Spomen obilježja kod Masleničkog mosta promet će biti obustavljen na 30 minuta te će biti onemugućen prolazak vozila preko mosta. Pozivamo sve sudionike u prometu za razumijevanje te savjetujemo da u navedeno vrijeme koriste alternativne pravce kretanja po uputama policijskih službenika na terenu.

- Savjetujemo sudionike u prometu da se u navedena vremena  u najmanjoj mogućoj mjeri koriste navedenim cestovnim pravcima i koriste alternativne pravce kretanja, te pozivamo da poštuju privremenu prometnu regulaciju, ne parkiraju na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje, kako ne bi dolazilo do ometanja ili zastoja u odvijanju motornog i pješačkog prometa, također da način vožnje prilagode uvjetima na prometnicama te postupaju prema uputama policijskih službenika koji će obavljati regulaciju prometa - poručili su iz PU zadarske, koja će, u ponedjeljak 22. siječnja, u vremenu od 8.30 sati pa sve dok za to bude postojala potreba, na više lokacija, među kojima i na Trgu kneza Višeslava u Zadru, snimati javna mjesta, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. 

27. travanj 2024 20:56