StoryEditorOCM
KalelargaPROVEST ĆE SE IZVIDI

Zbog novih informacija koje je iznio predsjednik Nadzornog odbora vezanih uz smještaj igrača, DORH ponovno ulazi u KK Zadar!

Piše Iva Ivanac
24. lipnja 2022. - 13:18

DORH ponovno ulazi u KK Zadar! Naime, nakon što je predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar i gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša prezentirao račune s "paprenim ciframa" za smještaj igrača u jednom zadarskom hotelu, u četvrtak je na medijskoj konferenciji kazao kako su mu se javili igrači čija se imena spominju na računima s informacijom da nikada u životu nisu bili u tom hotelu.

Županijskom državnom odvjetništvu smo stoga poslali upit i pitali hoće li nakon novih činjenica iznesenih na medijskoj konferenciji ponovno pokrenuti izvide? 

- Vezano uz javni istup gospodina Ante Rubeše kao predsjednika NO KK Zadar u kojem je iznosio nove činjenice vezane uz nezakonito postupanje odgovornih osoba u KK Zadar, Državno odvjetništvo poduzeti će sve potrebne izvide u odnosu na nove činjenice koje se iznose i koje nisu bile predmetom prethodne obrade PU zadarske, odgovorio nam je glasnogovornik ŽDO-a Denis Sokol

Predsjednik NO-a više je puta upozoravao da je smještaj u zadarskom hotelu "papreno" plaćen, više od pola milijuna kuna. Za plaćanje tog iznosa, prema riječima Rubeše, tadašnji direktor kluba Željko Žilavec trebao je ishoditi i suglasnost Nadzornog odbora.

- Sadašnja postava kluba, takvu vrstu izdane suglasnosti, nije pronašla, istaknuo je Rubeša koji je na medijskoj konferenciji sve svoje izjave potkrijepio računima.

- Javilo nam se više igrača čija se imena navode u objavljenim računima tvrdeći da oni nikada nisu pristupili nogom u dvorište tog hotela, a kamoli spavali u njemu, kazao je Rubeša na medijskoj konferenciji dodajući kako neki od igrača koji su navedeni u računima niti ne znaju gdje se taj hotel nalazi.

Rubeša je također upozorio da se igračima plaćao smještaj u zadarskom hotelu u isto vrijeme kada su oni bili na pripremama u Poreču. Spomenuo je i da bivši direktor Žilavec udruzi International Police Association, odnosno Međunarodnom policijskom udruženju platio oko 30 tisuća za izradu edukacijskih biltena za srednje škole iako ta organizacija nema veze sa sportom.

Podjestimo i kako je ŽDO već jednom bio u klubu, a krajem svibnja zauzeli su stajalište PU zadarske u kojem se navodi kako policija nije utvrdila osnovu sumnje da bi tadašnji direktor Žilavec počinio neko od kaznenih djela koje se progoni po službenoj dužnosti zbog čega je obustavljeno daljnje postupanje ŽDO-a.

27. travanj 2024 07:09