StoryEditorOCM
KalelargaNOVI ROK

Zbog nepotpune dokumentacije odgođeno otvaranje ponuda za izvođača radova na zgradi Dnevnih bolnica

Piše I.I.
28. veljače 2022. - 11:40

Iako se otvaranje ponuda za izvođača za dovršetak izgradnje zgrade Dnevnih bolnica trebalo održati danas u 11 sati, ono je odgođeno. Novi datum otvaranja ponuda zakazan je za 14. ožujka u 11 sati. Razlog tome je nedostatak dokumentacija na Elektroničkom oglasniku javne nabave RH. Naime, zainteresirani izvođači su zatražili da im se dostave projekti vodovodne instalacije i odvodnje, termotehničkih instalacija i elektroinstalacija, vatrodojave, sprinkler sustava te sve druge relevantne projekte i elaborate.

- U objavljenoj dokumentaciji nismo uspjeli pronaći projektnu dokumentaciju niti upute na preuzimanje dokumentacije putem poveznice (izuzev grafičkog dijela arhitektonskog projekta, pročelja, shema stolarije i bravarije i podizne platforme koji su u pdf formatu sastavni dio objavljene dokumentacije), napisali su zainteresirani izvođači u svojoj molbi.

- Javni naručitelj će staviti zatraženo na raspolaganje na isti način i na istim internetskim stranicama kao i osnovnu dokumentaciju, odgovorili su zainteresiranim proizvođačima iz OB Zadar. 

Podsjetimo kako se novi izvođač za dovršetak gradnje zgrade Dnevnih bolnica traži zato što je s prijašnjim izvođačem, slovenskom tvrtkom Solida, došlo do raskida ugovora zbog kašnjenja radova. 

Procijenjena vrijednost dovršetka građevinskih radova na zgradi dnevne bolnice je 20,9 milijuna kuna bez PDV-a. 

Cijenom od preko 20 milijuna kuna su obuhvaćeni svi pripremni i završni radovi, postrojenja, potrebne prostorije i instalacije, završni radovi, čišćenje okoliša i uređenje gradilišta, osiguranje i organizacija odvijanja prometa tijekom izvođenja radova. Uključuje sve pomoćne radove, te predradnje i pripomoći za sve radove prije i u toku izvođenja radova, kao i popravke nakon izvođenja te ishođenje razne atestne dokumentacije u pogledu dokazivanja projektirane kvalitete, izvješća o kvaliteti izvedenih radova i materijala i sl.

02. lipanj 2024 06:11