StoryEditorOCM
KalelargaVRIJEDNA DONACIJA

Zajedno za zdravlje! Trgovački centar Supernova Zadar ove godine pomaže odjelu Anesteziologije zadarske Opće bolnice

Piše Zadarski.hr
7. prosinca 2023. - 10:18

U nastojanju da i ove godine unaprijedi kvalitetu zdravstvene skrbi za lokalnu zajednicu, kao i za turiste i posjetitelje Zadra i Zadarske županije, Trgovački centar Supernova Zadar ponovno je pružio podršku Općoj bolnici Zadar. Ove zime, Supernova je donirala vrijednu donaciju Odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu.

Voditeljica trgovačkog centra Supernova Zadar, Iva Fisher, predala je donaciju namijenjenu za nabavu medicinske opreme doktoru i ravnatelju Opće bolnice Zadar, Željku Čulini te zamjeniku ravnatelja, doktoru Ediju Karucu, u prostoru same bolnice. Riječ je o inovativnom rješenju za hitne situacije koje zahtijevaju intubaciju dušnika, mobilnom intubacijskom fiberobronhoskopu MAF-DM2 čija vrijednost iznosi 17.000 eura. Ovaj uređaj se ističe svojom jedinstvenošću i opremljenošću terapeutskim kanalom za usisavanje ili dodatni unos kisika s tankim promjerom, čineći ga idealnim za prijenosnu intubaciju i postavljanje cijevi s dva lumena. Dodatno, posjeduje samostalan dizajn s 3,5-inčnim monitorom za promatranje, snimanje fotografija i videozapisa, pružajući liječnicima dragocjenu pomoć u procjeni i analizi stanja pacijenata.

Ova nesebična inicijativa Trgovačkog centra Supernova Zadar svjedoči njihovoj predanosti unapređenju zdravstvenih resursa u lokalnoj zajednici te pružanju podrške medicinskim stručnjacima u osiguravanju najbolje moguće skrbi svojim pacijentima.

“S ponosom ističem da Trgovački centar Supernova Zadar i ove godine nastavlja svoju predanost pružanju podrške zajednici putem vrijednih donacija. Donacijom medicinske opreme za Odjel anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine Općoj bolnici Zadar, još jednom smo potvrdili našu želju i spremnost da pridonesemo unapređenju zdravstvene skrbi za naše sugrađane, ali i za turiste koji posjećuju naš prekrasan grad i županiju”, poručila je voditeljica trgovačkog centra Supernova Zadar, Iva Fisher.

“Izuzetno smo zahvalni Trgovačkom centru Supernova Zadar što je i ove godine odlučio pružiti podršku Općoj bolnici Zadar. Uz pomoć ovog mobilnog intubacijskog fiberobronhoskopa, imat ćemo mogućnost obavljati naš posao još bolje i pružiti kvalitetnu medicinsku pomoć. U Općoj bolnici Zadar se, u usporedbi s ostalim Općim bolnicama, godišnje izvede značajno veći broj operativnih zahvata u prsnom košu, a sada će kvaliteta rada biti još bolja. Novi će uređaj značajno olakšati izvođenje procedura, povećat će se preciznost, a umanjiti moguće komplikacije. Hvala im na ovom važnom doprinosu koji će imati pozitivan utjecaj na zdravstvenu skrb naše zajednice”, izjavio je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, doktor Edi Karuc.

Uređaj je osim za odrasle, pogodan za korištenje pri operativnim i drugim zahvatima i kod djece, primjerice kod pregleda bronhalnog stabla ili kod težih bolesti pluća.

Početkom godine, Supernova Grupa donirala je Općoj bolnici Zadar značajnu donaciju medicinske opreme u vrijednosti od 33.180,70 eura, namijenjenu bolničkom odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu, a Općoj bolnici Varaždin donaciju od 5.000 eura za opremanje Odjela za neurokirurgiju te Odjela za ortopediju i traumatologiju, koji djeluju unutar Službe za kirurške bolesti.

27. travanj 2024 08:44