StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: USKRŠNJA HUMANITARNA AKCIJA

Zadarski Lionsi pomogli 19 potrebitih obitelji

Piše Matea Vladović i Maja Zorić
12. travnja 2017. - 15:49
lionsi7-120417_resize.JPG

Zadarski Lions klub nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. U srijedu su organizirali humanitarnu akciju "Za ljepši Uskrs svima" kojom su obradovali 19 obitelji bogatim paketima, koji su prema popisu gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, među socijalno najugroženijima u Zadru.

- Svake godine koristimo listu gradskog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, želimo poštivati neke kriterije jer ne želimo sami birati ljude koje doniramo- rekla nam je Davorka Mezić iz Lionsa.

Uglavnom je riječ o samohranim majkama, s nerijetko bolesnom djecom koja će ovaj Uskrs imati bogati blagdanski stol, što će im pomoći da s još više radosti dočekaju Uskrs.

U paketima za obitelji mogle su se naći osnovne potrepštine, od hrane do šampona i sredstava za čišćenje.

Jedan od Zadrana koji su dobili pomoć Lionsa je Damir Blaževac.

- Preko supruge smo dobili paket. Ima nas troje u obitelji, supruga, dijete i ja. Ovo je prvi put da smo dobili pomoć od kluba Lions i ovo nam puno znači.

Dio sredstava su prikupili na humanitarnoj utakmici u malom nogometu koju su prošli tjedan odigrali zadarski liječnici i članovi Lions kluba. Iako su liječnici pobijedili, jednima i drugima sama akcija je bila važnija od nogometa. No ipak sve ovo ne bi bilo moguće prikupiti bez sponzora i njihovih donacija: Cromaris i Mardešić, Špar Hrvatska, Maraska, Vrana, Foša, Velpro, INKO Centar, Vigens i Kali tuna.

 

28. travanj 2024 16:09