StoryEditorOCM
KalelargaBRZI I PIJANI

Zadarska policija ovog vikenda spremila na otrežnjenje dva "bisera" koji su vozili mrtvi pijani i bez vozačke dozvole

Piše Zadarski.hr
28. veljače 2022. - 14:34

Proteklog vikenda zadarska policija alkotestirala  je 224 vozača, od kojih je 26 bilo pod utjecajem alkohola. Dva najteža slučaja dogodila su se u noći sa subote na nedjelju. 

U subotu, 26. siječnja, nešto iza ponoći u Zadru, 35-godišnji vozač osobnog vozila je izazvao prometnu nesreću s materijalnom na raskrižju ulica Hrvatskog sabora, Akcije Maslenica i ulice 72. bojne vojne policije.

Naime, sumnja se kako je upravljajući BMW-om gospićkih registracijskih oznaka ulicom Hrvatskog sabora, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem i udario u rubnjak prometnog otoka, a potom je vozilo nastavilo vožnju te ponovno udarilo u rubnjak zemljanog prometnog otoka, preko kojeg i prelazi te se zaustavilo u Zagrebačkoj ulici. Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 35-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila, te je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Drugi slučaj dogodio se u Biogradu u nedjelju u 01,30 sati. Policijski službenici su prilikom kontrole prometa na državnoj cesti DC 8 u Biogradu zaustavili 40-godišnjaka, koji je upravljao teretnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,34 promila. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

08. svibanj 2024 07:44