StoryEditorOCM
KalelargaNOVA MJERA

Zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta, putovanje samo s propusnicama: evo gdje ih možete dobiti i s kojim razlogom

Piše AVŠ
23. ožujka 2020. - 14:25
Zagreb, 230320. Centar grada. U tijeku je nastavak radova na uklanjanju otpalih dijelova zgrada, utvrdjivanje i sanacija stete te ciscenje grada dan nakon razornog potresa, a u kojem sudjeluju nadlezne sluzbe i obicni gradjani. Na fotografiji: pripadnik civilne zastite.Darko Tomas/Cropix

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković uputio je svim stožerima civilne zaštite na području županije preporuke i smjernice vezane uz situaciju oko koronavirusa i Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Za osobe koje će putovati, zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština propusnicu izdaju Gradski ili općinski stožeri civilne zaštite, ovisno o prebivalištu osobe koja traži propusnicu. 

Načelnik Stožera  Šime Vicković rekao je i da propusnicu tj.  potvrdu za rad osobama koje žive u jednom mjestu/gradu/općini, a rade u drugom - izdaju poslodavci.

- Još jednom skrećemo pozornost da se stalno naglašava potreba pridržavanja svih preporuka propisanih od strane Zavoda za javno zdravstvo, i da se osobe koje su pozitivne na koronavirus ne stigmatiziraju nego da im se pruži potrebna podrška, isto kao i onima koji borave u samoizolaciji- poručuju iz Stožera.

 

04. svibanj 2024 12:05