StoryEditorOCM
KalelargaGOTOV NATJEČAJ

Za smještaj djece koja se liječe izvan Zadra stiglo ukupno šest ponuda, gradonačelnik poziva potencijalne korisnike da se jave i iskoriste ovu mjeru

Piše Iva Ivanac
20. srpnja 2023. - 12:44

Gradonačelnik Branko Dukić je na kolegiju održanom u četvrtak ujutro izvijestio pročelnike i javnost kako je na posljednjem natječaju gdje je Grad u zakup tražio ukupno tri stana u Zagrebu i Splitu stiglo šest ponuda. Riječ je o najmu stanova za privremeni smještaj djece, ali i njihovih roditelja, koja se liječe izvan Zadra.

- U Srijedu je završio javni natječaj vjerujem da ćemo vrlo brzo sklopiti ugovore za zakup stanova. Zaprimili smo četiri ponude za zakup u Splitu i dvije ponude za zakup stana u Zagrebu. Sredstva za zakup su osigurana u proračunu temeljem prijedloga NL Enija Meštrovića, jednako kao što je aktivna i mjera sufinanciranja troškova stanovanja prema prijedlogu NL Enija Meštrovića u iznosu do 600 eura, kazao je gradonačelnik Dukić dodajući kako je Grad uputio zamolbu Domu Zdravlja i zadarskoj ispostavi HZZO-a da pedijatrijskim i ordinacijama obiteljske medicine proslijede obavijest i prenesu informaciju svim potencijalnim korisnicima ove mjere.

- I ovim putem pozivam sve koji za tim imaju potrebe da nam se obrate i iskoriste svoje pravo na sufinanciranje troškova smještaja, rekao je Dukić.

29. svibanj 2024 11:30