StoryEditorOCM
KalelargaGASTRO AKCIJA

Za goste s kruzera Celebrity Constellation organizirana degustacija lokalnih delicija - predstavili su se najbolji lokalni brendovi

Piše Zadarski.hr
17. lipnja 2023. - 18:21

Tijekom protekle posjete kruzera Celebrity Constellation, održana je degustacija lokalnih delicija, objavili su iz Putničke luke Gaženica i Zadar International Port Operations, koji su degustaciju i organizirali. Cilj degustacije je približiti naše lokalne proizvode i brendove cruise kompaniji Celebrity Cruises i RCI korporaciji koja dolazi u Zadar sa dva broda (Constellation i Infinity) te već ima najavljenih 18 dolazaka za 2024.g.

Radi se prije svega o lokalnim proizvodima koji bi se uvrstili u segment brodskog menija koji gastronomski djelomično prati dolazak broda u Zadar i plovidbu Jadranom.

Ovom prilikom predstavili su se najbolji Zadarski brendovi Marikomerc, Maraska, Paška Sirana, Kraljevski Vinogradi, Vina i likeri Fiolić, 2 Štorije, Pršutana Puntica i Pršuti Lukin sa svojim prepoznatljivim i nagrađivanim proizvodima.

Od strane broda Celebrity Constellation prisustvovali su Zapovjednik Kapt. Vittorio Cantu, Direktor hotela Paul Cernat, Direktor hrane i pića Dilip Naik, Šef kuhinje Juan Rogelio Masias Santamaria, Voditelj barova Romulus Pereira, Upravitelj stroja Ioannis Drosos i ostali ključni članovi posade. Svi su redom izrazili oduševljenje prije svega radi inicijative, a najviše radi prilike da kušaju ono najbolje od lokalnih proizvoda.

Povodom ove inicijative Rebeka V. Pevec, generalna direktorica ZIPO-a i Zadar Cruise Porta izjavila je:

-Bilo mi je veliko zadovoljstvo okupiti vodeće lokalne brendove i predstaviti ih jednoj od najvećih cruise kompanija i mojim nekadašnjim kolegama. Prije svega željela bih se zahvaliti svima koji su se odazvali i podržali ovu inicijativu. Ovo je već drugi puta da organiziramo ovakav događaj, a prvi puta je to bilo 2021.g. kada su se lokalni proizvođaći predstavili kompaniji Viking Cruises. Drago mi je da i na ovaj način kroz naše poslovne i kroz niz privatnih kontakata možemo doprinjeti daljnjoj afirmaciji Zadra i Županije u industriji krstarenja. Svakako ćemo uz podršku lokalnih brendova i nadalje rado organizirati ovakve degustacije, prezentacije i okupljanja.“

Jedan od sudionika, Grgo Anzulović, direktor prodaje i marketinga u Marikomercu komentirao je:

-Nama, koji smo sa ponosom prije svega lokalna tvrtka sa sjedištem u Zadru, usmjereni na najviše standarde u gastronomiji i koja od mora i sa morem živi svaki svoj dan već više od 30 godina, predstavlja čast i zadovoljstvo bar dijelom obogatiti ovu jedinstvenu ponudu jela i pića Zadarske regije i Jadranskih morskih delicija. Želimo da naši gosti sutra ponesu sa sobom i okuse i mirise, te da u njima uživaju svaki dan na svome krstarenju našom prekrasnom hrvatskom obalom.

Voditeljica prodaje ključnih kupaca u Marasci, Marina Šaravanja, istaknula je:

-Drago mi je što se u Zadru uveliko pokreće cruising turizam te smatram da je ovo velika stvar kako za Zadar pa tako i za Hrvatsku, a i za sve proizvođače kao i Marasku. Maraska ima jako dugu tradiciju od više stoljeća i zahvalna sam da se možemo i na ovaj način predstaviti. Maraska predstavlja jedinstveno piće: zadarski Maraschino. Zahvaljujem se direktorici Rebeki Pevec koja je inicijator ovakve promocije gdje se ne promovira samo Zadar i Hrvatska nego i Maraska i ostali zadarski proizvođači. Nadamo se da će Maraschino zbog ovakvih prezentacija ponovno zasjati i na svjetski poznatim kruzer kompanijama, jer je i kroz povijest maraschino putovao brodovima kako bi došao do svojih maraschinoljubaca. Predstavljamo i jedinstveni koktel Maraschino Kiss gdje se maraschino sljubljuje s Amarena Premium sirupom kojega također Maraska proizvodi, a tu je pa možemo reci i zaštićeno piće PT - Maraskin Pelinkovac i tonik. Nadam se da ce se pružiti prilika i gostima kruzer kompanija da uživaju u ovim jedinstvenim okusima koktela iz opusa Maraske.

Ana Fiolić, vlasnica Vinarije Fiolić i Wine Gardena, kazala je:

-“Želimo zahvaliti na pozivu da svoja vina i likere predstavimo vodećim managerima sa broda kompanije Celebrity Cruises. Bilo je jako ugodno druženje i nadamo se da ćemo eventualno dogovoriti vid suradnje. Zahvaljujemo još jednom na nesebičnoj podršci te želji i volji za promocijom zadarskih lokalnih proizvoda.

Predstavljanje lokalnih delicija se nastavilo uz specijalitete koje je pripremio renomirani šef Tomislav Karamarko te uz ugodno druženje i razmjenu iskustava i dojmova.

Ovakvim jedinstvenim događanjima i inicijativama GPH/ ZIPO dokazuje, da kao vodeći globalni operater putničkih luka i kao partner, na svaki mogući način podržava nastojanja lokalne zajednice da se uključi u suvremene trendove i mogućnosti u industriji krstarenja.

29. travanj 2024 11:09