StoryEditorOCM
KalelargaRADNI VIKEND

Vrh SDP-a za izbore se priprema u Zadru. Peđa Grbin: "Naš potencijal ovdje je velik, Radeta i Zubčić rade odličan posao, a Dukić je odgovoran za kaos"

Piše HINA/ Zadarski.hr
22. siječnja 2023. - 13:12

- SDP je spreman za izbore, a u fokusu djelovanja u sljedećih godinu, godinu i pol je briga za građane, za njihov standard, za to kako osigurati da mogu normalno i dostojanstveno živjeti, prije svega od svojega rada. Mi smo okrenuti svakodnevnom životu građana jer im je ova Vlada sustavno ne pomaže. To je samo bildanje vlastitog rejtinga - kazao je  predsjednik SDP-a Peđa Grbin danas u Zadru gdje se okupilo se predsjedništvo SDP-a, saborski zastupnici i EU parlamentarci te šefovi gradskih i županijskih organizacija. S njima u Zadru bio je i Alex Brown, američki PR stručnjak poznat kao nekadašnji savjetnik Zorana Milanovića i Davora Bernardića u ranijim kampanjama. 

Grbin je komentirao i situaciju u Zadru odnosno Odluku o obustavi izvršenja proračuna gradonačelnika Zadra Branka Dukića.

- Ovo je nezabilježeno u Hrvatskoj. Gradonačelnik je predložio proračun, na njega su vijećnici, sukladno svojem pravu - podnijeli amandmane. Ako je neki od tih amandmana bio nezakonit, onda je gradonačelnik o tome trebao pravovremeno obavijestiti vijećnike i objasniti zašto je to tako. Mi koji radimo u Hrvatskom saboru znamo kako to funkcionira: ako podnesemo amandman koji je nezakonit, onda nas iz stručnih službi Sabora, ali i iz Ministarstva financija obavijeste zašto je to tako. 

Gradonačelnik je proračun predložio, vijećnici su na njega dali amandmane, te amandmane su izglasali. Gradonačelnik s time nije bio zadovoljan, obustavio je, stvorio je potpuno kaos, kasnile su plaće i sada za svoje djelovanje pokušava optužiti druge. - kazao je Grbin, koji je zadovoljan radom zadarskih SDP-ovaca. 

- Potencijal SDP-a u Zadru je velik. Daniel Radeta i Jure Zubčić rade odličan posao. Marko Vučetić, koji nije član SDP-a, a s kojim odlično surađujemo, je izuzetan čovjek. Ne samo da sam zadovoljan, nego sam i osobno sretan kad mogu doći u Zadar i s njima razgovarati o politici ali i drugim temama. Svi skupa rade dobar posao i mislim da građani to prepoznaju- kazao je Grbin.

26. travanj 2024 09:01