StoryEditorOCM
KalelargaAKO PROĐE...

Veseli početak tjedna: jedni vozili pijani, drugi za vrijeme zabrane upravljanja vozilom...

Piše Zadarski.hr
14. rujna 2022. - 09:56

Prekršaji u prometu

Koncentracija alkohola od 1,91 g/kg izmjerena je u ponedjeljak, 12. rujna, u Šopotu kod 46-godišnjeg vozača koji je oko 20 sati upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka i na državnoj cesti DC-27, ulaskom u kružni tok nije prilagodio brzinu kretanja te udara u prometni otok i prometni znak. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Vozač je smješten u službene prostorije do otrježnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran.

Vozača u dobi od 31 godinu u ponedjeljak, 12. rujna u 23.56 sati u Gračacu u Gospićkoj ulici zaustavili su policijski službenici Postaje granične policije Gračac dok je upravljao automobilom Škoda zadarskih registarskih oznaka za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Vozača u dobi od 60 godina su jučer u 17 sati u Gračacu u Gospićkoj ulici zaustavili policijski službenici Postaje granične policije Gračac dok je upravljao automobilom Audi zadarskih registarskih oznaka za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Oba vozača su isključena iz prometa te prekršajno sankcionirana temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U utorak, 13. rujna u 03.15 sati u Zadru u Ulici Eugena Kvaternika policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil Volkswagen Kombi mađarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Mađarske pod utjecajem alkohola od 1,51 g/kg.

Vozač je uhićen te nakon provedenog istraživanja, uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je izrečena novčana kazna.

28. travanj 2024 08:42