StoryEditorOCM
KalelargaPROGNOZA ZA SUTRA

Važno upozorenje iz DHMZ: "Stiže nam olujno jugo s visokim valovima! Mnogi otoci ostat će bez veze s kopnom, zaštitite svoj plovila na vrijeme"

Piše A.V.Š.
9. veljače 2024. - 20:30

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je za subotu, 10. veljače "narančasto" upozorenje za opasnost od vjetra za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju te splitsku i dubrovačku regiju.

U Zadru nas očekuje promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito navečer i u noći kada je mjestimice moguća obilna oborina. Puhat će umjereno do vrlo jako, na udare olujno jugo. More će biti umjereno valovito i valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom 10 do 13 °C, a najviša dnevna od 14 do 16 °C.

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati”, upozorili su u DHMZ-u građane u sjevernoj, srednjoj i južnoj Dalmaciji. Upozorili su i da upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila.

“Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, poručili su iz DHMZ-a u upozorenju na opasno vrijeme zbog vjetra za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

28. travanj 2024 03:44