StoryEditorOCM
KalelargaNETKO SE ZAIGRAO

Uz otkaze direktora i ostavku glasnogovornika uzdrmao ih i "hakerski napad". Na društvenim mrežama kluba objavljeno: "KK Zadar stoji uz Cibonu"

Piše Iva Ivanac
14. lipnja 2022. - 22:45

Uz to što košarkaški klub Zadar tresu brojne smjene direktora, odlasci glasnogovornika, nestašica kada su u pitanju financijska sredstva, u utorak popodne, društvene mreže KK Zadar zatresao je, kako navode na službenim stranicama kluba, i hakerski napad. 

- Pozivamo cjelokupnu javnost kao rivali, ali i sportski prijatelji da podignu svijest o značaju ‘branda‘ KK Cibona ne samo za grad Zagreb, već i za Hrvatsku! Heja, heja!, stajalo je u opisu objave koja je podijeljena uz sliku s natpisom "KK Zadar stoji uz Cibonu". 

Ta objava podijeljena je na službenim društvenim stranicama košarkaškog kluba, a vrlo brzo je s njih i uklonjena.

Što se točno dogodilo, nije u potpunosti poznato. Ono što se za sada zna jest da je glasnogovornik kluba u odlasku, Toni Jeričević, na svom službenom Twitter računu podijelio je post u kojem stoji kako je to "fantomska objava s kojom nema veze".

- Klupski asistent me kontaktirao i pitao imam li veze s tom objavom. Međutim, ja s tom objavom nemam nikakve veze, izlogiran sam sa svih klupskih društvenih mreža, kazao nam je Jeričević u utorak navečer dodajući kako još uvijek ne zna što će se dogoditi s njegovim otkaznim rokom te naglasio kako čeka poziv iz kluba. Dodao je i kako mu je klupski asistent u kasnijem razgovoru kazao kako je predsjednik NO KK Zadar, Ante Rubeša, naredio da se objava ukloni sa službenih stranica. 

Na društvenim mrežama kluba uskoro je izašla objava kako se ispričavaju navijačima zbog hakerskog napada.

I novog v.d. direktora, Davida Gunjevića, upitali smo o hakerskom napadu na društvene mreže, a on nam je odgovorio kako je glasnogovornik kluba, unatoč tome što je putem medija dao svoju ostavku još uvijek zaposlenik kluba i kako su društvene mreže do službenog, a ne medijskog, odlaska njegova odgovornost.

Neslužbeno doznajemo i kako urednički pristup službenim stranicama na društvenim mrežama KK Zadar imaju i osobe koji nisu zaposlenici kluba pa će novi v.d. uz to što se mora brinuti za isplaćivanje plaća, objavu natječaja i predstečajnu nagodbu, morati pobrinuti i za to tko sve ima pristup društvenim mrežama KK Zadar. 

07. svibanj 2024 01:41