StoryEditorOCM
KalelargaU TUĐMANOVOJ ULICI

Upravljao vozilom sa 2,01 promila, nakon saslušanja na sudu, vozaču (49) određena mjera zadržavanja u zatvoru

Piše M.K.
29. siječnja 2024. - 11:39

Policijski službenici su u subotu, 27. siječnja u 22.15 sati, u Zadru u Ulici dr. Franje Tuđmana zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,01 g/kg upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog prepraćen je na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda.

Nakon saslušanja određena mu je mjera zadržavanja u trajanju od 10 dana te je predan u zatvor u Zadru. 

Policijski službenici proteklog vikenda od 26. do 29. siječnja, kontrolom prometa obuhvatili su 524 vozača na zadarskim prometnicama, te su utvrdili ukupno 112 prekršaja od čega izdvajamo: 6 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 14 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i tri prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda te 2 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja.

Iz prometa je isključeno 8 vozača i 3 vozila. U tom vremenu dogodilo se 9 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom proteklog vikenda zadarska policija je kontrolom prometa obuhvatila 524 vozača, kod kojih je utvrđeno 112 prekršaja.

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policija apelira na vozače da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su pod utjecajem alkohola ili droge jer na taj način ugrožavaju i sebe i druge sudionike u prometu.

28. travanj 2024 13:39