StoryEditorOCM
KalelargaSTIŽE NA VIŠNJIK

U tijeku finalni pregovori za kupnju bazenske školjke iz Splita, projekt bi trebao biti gotovo do kraja travnja iduće godine

Piše I.I.
29. studenog 2022. - 20:47

U tijeku su završni pregovori s Hrvatskim vaterpolskim savezom i Športskim centrom Višnjik vezani uz kupnju bazenske školjke u kojoj se igralo Europsko prvenstvo u Splitu.

Vikend prije održavanja izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra na Višnjiku je održan sastanak s predstavnikom HVS-a Pericom Bukićem, direktorom ŠC Višnjik Denisom Karlovićem, ali i gradskim pročelnicima, Darkom Kasapom i Antom Ćurkovićem te predsjednikom gradske organizacije SDP-a ​Danielom Radetom koji je i zahtijevao da se u ovogodišnji rebalans uvrsti kupnja bazenske školjke kako je građani ne bi kasnije plaćali puno više od cijene za koju je sada možemo dobiti.

Trenutna vrijednost bazenske školjke penje se na vrtoglavih 20 milijuna kuna, a Zadrani će je dobiti za svega pet milijuna kuna.

Glavni cilj HVS-a je i bio da školjka ostane u Hrvatskoj, a Zadar je ovoga puta uspio ugrabiti priliku i za daleko nižu cijenu startati s razvojem vanjskog dijela "akvaparka" ŠC Višnjik.

Direktor Karlović nam govori kako bi se kroz idućih nekoliko dana trebao zaključiti ugovor s HVS-om u kojem će se definirati sve pojedinosti vezane uz isplatu bazenske školjke.

- Kao što je već poznato, bazen ćemo ove godine platiti dva milijuna kuna plus PDV i to talijanskoj tvrci. Hoćemo li sredstva isplaćivati direktno talijanskoj tvrtci za ugradnju bazenske školjke ili HVS-u, definirat ćemo kroz koji dan. Isplata dodatnih tri milijuna kuna HVS odigrat će se u idućoj godini kada taj iznos trebamo isplatiti do početka travnja, istaknuo je direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović dodajući kako su u tijeku i razgovori s talijanskom tvrtkom vezani uz pripremu podloge za bazen, ali i garancije za bazensku školjku.

- Vrijednost ovoga bazena je u njegovu postrojenju jer je, kada su u pitanju čistoća i filtriranje vode, riječ o najnovijoj tehnologiji, istaknuo je direktor Karlović dodajući kako bi sve trebalo biti gotovo do kraja travanja iduće godine. Podsjetimo kako će dimenzije bazena za skokove u vodu iznositi 25 puta 20 metara te će biti dubok šest metara što će zasigurno otvoriti mogućnosti za daljnje atraktivne manifestacije.

28. travanj 2024 17:39