StoryEditorOCM
KalelargaSVAKA ČAST!

U svega nekoliko dana od kreiranja grupe za pomoć ribaru sa Silbe, građani prikupili pola milijuna kuna: Joško je danas otišao sa suprugom u Istanbul!

Piše Zadarski.hr
19. studenog 2020. - 11:03

Hrvati su ponovo pokazali da, unatoč teškim financijskim situacijama u kojima se velik broj građana nalazi, uvijek imaju sluha i bar kunu za one kojima je pomoć najpotrebnija. Tako se i ovaj put pokazalo: u svega nekoliko dana prikupljen je iznos potreban za liječenje Joška Pende sa Silbe, čiji je miran otočni život narušila strašna dijagnoza: težak oblik rak pluća koji se jedino može liječiti u Istanbulu. Riječ je o pola milijuna kuna!

- Dragi ljudi, malo je teško kroz suze nešto suvislo napisati, ali pokušat ću. Naš Joško sa svojom suprugom putuje za Istanbul! Snaga, volja i želja za životom, sve je tu... Zaželimo im svaki od nas u tišini te iz dubine srca i duše neku želju i pošaljite je njima da im se to i ostvari. Puno dobrih ljudi, pozitivne energije na jednom mjestu mogu učiniti dosta toga. Hvala svakome od Vas još jednom... - stoji u posljednjoj objavi na Facebook grupi "Prijatelji za Joška" koja je kreirana 13. studenoga i koja trenutno broji preko 1,400 članova.

- Svaki od Vas je odvojio dio novca u ovim posebno teškim vremenima. Zahvaljujući Vama skupljen je iznos koji vidite na slici. Vi ste ti koji ste zaslužni da naš Joško dobije novu šansu za život... Trenutno je osiguran iznos za početne pretrage, i u ovom trenutku ne znamo hoće li će to biti dovoljno ili ne. Ali svakako ćemo Vas obavijestiti o daljnjem razvoju situacije ukoliko budu trebala još neka dodatna sredstva - stoji u objavi u grupi

27. travanj 2024 10:17