StoryEditorOCM
KalelargaZA OBITELJ TORIĆ

U sklopu humanitarne akcije "Kuća za Dijaninu dicu", u više od dva tjedna, prikupljeno preko dva milijuna kuna!

Piše Iva Ivanac
19. studenog 2021. - 13:53

U sklopu humanitarne akcije "Kuća za Dijaninu dicu" u malo više od dva tjedna prikupljeno je preko dva milijuna kuna. Akcijom se skupljaju sredstva za stambeno zbrinjavanje deveteročlane obitelji Torić, oca Matea i njegovo osmero djece, koji trenutno žive u dvosobnom stanu. Mateovi prijatelji započeli su akciju pripremati nakon smrti njegove supruge Dijane koja je nakon dugotrajne borbe s malignim melanomom preminula.

Humanitarnu akciju je otvorio Mateov prijatelj Marino Jurjević koji je u nedavnom rzagovoru za portal Zadarski.hr objasnio na koji će se način utrošiti sredstva.

Prilikom podnošenja zahtjeva za humanitarnu akciju Marino je trebao navesti i okvirni iznos koliko se očekuje da će se putem akcije prikupiti novaca, a na akciji "Kuća za Dijaninu dicu" navedeno je tri milijuna kuna. To je iznos koji bi bio dovoljan za kupnju kuće u koju se može smjestiti deveteročlana obitelj koja bi bila u Zadru u blizini vrtića, škole i fakulteta.

Za slučaj da se prije završetka akcije (28. siječnja 2021. godine) prikupi iznos od tri milijuna kuna, akcija bi se odmah završila i uplate na račun više ne bi bile moguće. Jurjević je objasnio i ako se nakon završetka akcije kupi kuća čija bi cijena bila, na primjer, 2,5 milijuna kuna, a u cijeloj akciji je prikupljeno ukupno tri milijuna kuna, onda će se tih 500 tisuća kuna, odnosno sav "višak" novaca upotrijebiti za iduće akcije pod istom registarskom oznakom, a to je "stambeno zbrinjavanje".

Bitno je istaknuti i kako račun za uplatu donaciju ne glasi na Mateovo ime jer Zakon o humanitarnoj pomoći nalaže kako nositelj humanitarne akcije, odnosno osoba koja otvara humanitarnu akciju ne može biti osoba kojoj je pomoć potrebna niti osoba iz njegove uže obitelji. 

Humanitarna akcija "Kuća za Dijaninu dicu" traje i dalje, a u nastavku donosimo na koji način možete pomoći obitelji Torić. 

Broj za uplatu: IBAN HR12 2340 0093 1135 1377 3

Prikupljanje humanitarne pomoći za obitelj Torić odobrilo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske pod nazivom „Pomoć deveteročlanoj obitelji socijalno osjetljivoj pri kupnji obiteljske kuće u svrhu stambenog zbrinjavanja“. Akcija traje do 28. siječnja 2022. godine uplatom novčanih priloga građana.

Novac se može uplatiti na račun, s opisom plaćanja Kuća za Dijaninu dicu:

IBAN HR12 2340 0093 1135 1377 3

Vlasnik računa je Marino Jurjević, Murvica, Ulica Tina Ujevića 10, 23000 Zadar, Hrvatska

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X

Ako aplikacija za online uplatu traži Model plaćanja treba upisati 00

Ako se traži Poziv na broj može se upisati datum bez točkice, npr. 02112021

08. svibanj 2024 05:50