StoryEditorOCM
KalelargaAFERA LEDANA 1

‘U DORH-u rade "sokoli" i izviđači HDZ-a. Ne trebaju čisti dokumenti dokle god netko ima zaleđe da se na protuzakoniti način radi i bogati‘

Piše Iva Ivanac
22. rujna 2022. - 13:00

Vijećnik Marko Pupić Bakrač se na Aktualnom satu „uhvatio“ ugostiteljskog objekta Ledana.

- U Perivoju kraljice Jelene Madijevke već godinama posluje klub Ledana koji se nalazi na krajnje neprimjerenom mjestu za zabavu, a ima i tragične posljedice. Niti jedan objekt napravljen u sklopu Ledane nema valjanu dozvolu, odnosno odobrenje konzervatora, objekt ne zadovoljava minimalne uvjete već zadovoljava samo jedan uvjet, a to je političko zaleđe. Ne trebaju čisti dokumenti i nisu bitni životi dok god netko ima zaleđe da se na protuzakonit način radi i bogati, kazao je Pupić Bakrač dodajući kako netko kad ima političko zaleđe ima i zaštitu institucija sistema u Zadru.

- Te ne mogu utvrdit vrijeme smrti, te DORH još vrši uvid u svezi dokumentacije predane 2017. godine iz koje se jasno vidi da se radi o kriminalnim radnjama. Četiri godine vrše izvide i oko natječaja za energetsku obnovu koji je provela Županija iako su i tu mogli podignuti prijavu u roku od nekoliko dana, oni samo izviđaju, u nedogled… Izgleda da u DORHU ne rade državni odvjetnici nego "sokoli" i izviđači HDZ-a. U oba slučaja počinitelji protuzakonitih aktivnosti imaju zaštitiu politike i institucija sistema. Budući da je županijski ured protuzaknito izradio rješenje o minimalnim uvjetima za rad noćnog kluba, zanima me što ste napravili po tom pitanju, upitao je Marko Pupić Bakrač.

Župan Božidar Longin kazao je kako je navedeni ugostiteljski objekt dobio minimalne uvjete od bivšeg ureda Državne uprave i od njihovih djelatnika jer je izdan 2012. godine. 

- Djelatnici tog ureda su tek prije dvije godine pripali Županiji. Mi nismo u tome sudjelovali, a vidjet ćemo u dogledno vrijeme što će napraviti DORH, kazao je župan Longin. 

08. svibanj 2024 11:26