StoryEditorOCM
KalelargaKONTROLA PROMETA

Troje vozača zadržano u pritvoru: vozili u Zadru i Ninu pod utjecajem alkohola, bez dozvole, pa odbili testiranje na droge!

Piše B. S.
12. travnja 2024. - 09:16

U nadzoru prometa policija je zaustavila vozače koji su vozili pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog ispita te s poništenom vozačkom dozvolom.

U srijedu, 10. travnja, u 23.25 sati u Ulici Franka Lisice u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracija a s kojim je upravljao 28-godišnjak pod utjecajem 0,68 promila alkohola.

Odbio je ponuđeno testiranje na prisutnost droge u organizmu, a naknadno je utvrđeno kako vozi dok mu je vozačka dozvola bila poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova.

Vozač je uhićen je i doveden u prostorije policije, te je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja u četvrtak doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru.

U četvrtak, 11. travnja, u 00.25 sati u Ulici Franka Lisice automobil koprivničkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnjak pod utjecajem 2,04 promila alkohola.

Vozač je uhićen je i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja u četvrtak je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru doveden je i 39-godišnjak, koji je zaustavljen, u srijedu, 10. travnja u 21.45 sati, u Ninu, dok je upravljao automobilom zadarskih oznaka.

Utvrđeno je kako vozi prije stjecanja prava na upravljanje, a odbio je i ponuđen test na prisutnost droge u organizmu. Uhićen je i doveden u prostorije policije. Nakon saslušanja na nadležnom sudu u Zadru, određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru.

30. travanj 2024 03:02