StoryEditorOCM
KalelargaNOVI PROJEKT BOLNICE

Tko će projektirati novi Centar za simulacije, naprednu dijagnostiku i inovacije koji će niknuti na mjestu "stare interne"?

Piše Iva Ivanac
16. studenog 2022. - 15:05

Otvorene su ponude za izradu projektne dokumentacije Centra za simulacije, naprednu dijagnostiku i inovacije kojeg će graditi Opća bolnica Zadar.

Na natječaj čija je procijenjena vrijednost iznosila 800 tisuća kuna (bez PDV-a) stiglo je pet ponuda. Najjeftiniju ponudu dala je tvrtka Boros projekt iz Osijeka u iznosu od 498 tisuća kuna. Ostale ponude su daleko skuplje od najpovoljnije pa tako druga najjeftinija ponuda iznosi 724 tisuće kuna, a dala ju je tvrtka Mplan iz Bjelovara.

Za tisuću kuna skuplja je ponuda tvrtke trames iz Dubrovnika, a samo petsto kuna nižu ponudu od procijenjene vrijednosti dala je tvrtka Institut IGH iz Zagreba. Najskuplju ponudu dala je tvrtka Bilota inženjering i Segeta Donjeg i iznosi 937 tisuća kuna.

Novi Centar gradit će se na mjestu "stare interne" i trebao bi imati četiri etaže. 

U prizemlju je planiran smještaj mrtvačnice Odjela za patologiju, citologiju i sudsku medicinu te Odjel bolničke ljekarne.

Na prvom katu smjestit će se Odjel za patologiju, citologiju i sudsku medicinu, patologije i citologije. Naglašeno je kako taj odjel mora biti povezan s mrtvačnicom iz prizemlja posebnim liftom kao i sustavom zračne pošte za primanje uzoraka s ostalih odjela.

Na drugom katu planirano je smještanje Odjela za transfuzijsku medicinu. U sklopu navedenog odjela planiran je i dio za davalašto. Navedeni odjel mora biti povezan s operacijskim salama koje se planiranju u novom projektu povezanim sustavom zračne pošte.

Na trećem katu planirano je smještanje Centra za edukaciju i simulacije u okviru znanstvene jedinice Opće bolnica Zadar.

26. travanj 2024 05:46