StoryEditorOCM
KalelargaFOTO & VIDEO

Teške dizalice na Poljani Šime Budinića: stigla čelična konstrukcija za krovište nove polivalentne dvorane u Providurovoj palači!

Piše IN
24. kolovoza 2020. - 13:22

Radovi na obnovi Providurove palače ulaze u fazu kada svaki novi korak sve više otkriva njen konačni izgled i funkciju. Prošlog tjedna velike su dizalice u dvorište palače prenijele kran kojim će se na krovište zgrade podignuti čelična konstrukcija za tzv. zmiju, jedna od atrakcija palače, koja će služiti kao vidikovac i šetnica za posjetitelje. U ponedjeljak rano ujutro dizalice su opet okupirale Poljanu Šime Budinića zbog istovara novih dijelova čelične konstrukcije teške 20 tona, ali ovaj put za krovište nove polivalentne dvorane u dijelu palače prema Vodovodu. 

- Dijelovi su prebačeni tijekom ranog jutra. Kamioni su dobili dozvolu za ulazak u grad već oko tri sata i do osam sati je sve bilo završeno. Vrlo brzo, možda već i tijekom današnjeg dana, pristupit će se montaži čeličnih dijelova za buduće krovište. Čelični dijelovi su razmjerno veliki zbog raspona krovišta, a dvorana će u konačnici biti dvostruko veća od Koncertne dvorane Blagoje Bersa u Kneževoj palači - kazao nam je Ante Ćurković, zamjenik pročelnika gradskog odjela za EU fondove.

Novi dijelovi nosive čelične konstrukcije za „zmiju” očekuju se do kraja ovoga tjedna, a nakon njih doći će i sama „zmija” u dijelovima. Svi čelični elemnti već su spremni za prijevoz do Zadra i nalaze se kod podizvođača, no dinamika radova diktira kada će biti isporučeni. Krajnji rok je 45 dana.

28. travanj 2024 19:29