StoryEditorOCM
KalelargaRAZGOVORI U GRADU

"Sve ovisi o volji novog vlasnika": stanari zgrade na Polačišću traže korištenje 1.000 kvadrata zemljišta - evo što očekuju od gradonačelnika Dukića

Piše P. O.
30. ožujka 2023. - 14:40

Predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Marko Vučetić i pročelnica Mirjana Zubčić primili su u četvrtak predstavnike stanara zgrade na Polačišću predvođene njihovim odvjetnikom Danom Marinovićem. Predmet ovog razgovora bilo je korištenje zemljišta oko kojega su stanari bili u dugogodišnjem sporu s nekadašnjim vlasnikom Mladenom Ninčevićem. Pozivajući se na pravo posjeda na dijelu gradske parcele, stanari su Ninčevića onemogućili da kupljeno zemljište privede namjeni i na njemu izgradi hotel.

U siječnju ove godine konačno je provedena sudska odluka kojom je tvrtka RamseyBay u vlasništvu Denisa Mikana iz Australije nakon 13 godina sudovanja uvedena u posjed svog zemljišta. Međutim, stanari i dalje traže da im se omogući korištenje oko 1.000 kvadratnih metara zemljišta kao javnog protupožarnog puta i parkirališta.

-Saslušali smo te ljude i dali im do znanja da sve ovisi o volji novog vlasnika zemljišta. Zaključeno je samo to da se gradonačelniku Branku Dukiću predloži da u kontaktu s novim vlasnikom vidi postoji li mogućnost da interesi stanara budu zadovoljeni i da nas povratno informira o tome je li i što moguće poduzeti sa strane Grada Zadra, izjavio nam je Marko Vučetić.

 

 

 

 

27. travanj 2024 21:50