StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI UČENICI U PETAK NEĆE U ŠKOLU

Štrajkaju profesori i nastavnici, nastave neće biti ni u školama u cijeloj županiji!

Piše Zadarski.hr
24. listopada 2019. - 16:25
škola štrajk

Sutra, u petak, neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama u Zadarskoj županiji jer su učitelji i profesori u štrajku. Iako se do posljednjeg trenutka nije znalo hoće li se, sada već dvotjedni štrajk, nastaviti, nakon što je Vlada pozvala sindikate u petak na sastanak, odluka o nastavku ipak je donesena.

- Vlada je sindikate pozvala na sastanak u petak, ali, taj dogovor je odgođen do ponedjeljka zbog ranije dogovorenih obaveza sindikalista koji imaju izvještajnu skupštinu u Zadru- kazao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Kako je bilo i najavljeno, štajku se jučer priključilo i Sveučilište u Zadru, odnosno zaposleni u znanosti i visokom obrazovanju. Oni će štrajkati jednom tjedno do ispunjenja svojih zahtjeva, a to su više plaće za nenastavno osoblje, predavače i umjetničke suradnike s kojima se, prekidom nastave, solidariralo i ostali zaposleni.

"Odaziv na štrajk je vrlo dobar, nastave na sveučilištu gotovo da i nema. Za nenastavno osoblje tražimo povećanje od 6,11 posto kako bi se izjednačili s nenastavnim osobljem u osnovnim i srednjim školama, a za predavače 3,5 posto kako bi im plaća bila izjednačena s najnižom kategorijom suradničkih zvanja, odnosno asistentima- kaže prof. dr. sc. Igor Radeka, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

28. travanj 2024 15:23