StoryEditorOCM
KalelargaNOVI STARI PREDSJEDNIK OBRTNIČKE KOMORE

Stipe Knežević: Cilj mi je naše ljude uključiti u rad krovnih cehova i odbora

Piše M.K.
19. listopada 2018. - 20:17
horvat9-240516

Stipe Knežević, poznati zadarski ugostitelj, novi je stari predsjednik županijske Obrtničke komore. Prema prijedlogu Upravnog odbora Obrtničke komore Zadarske županije za predsjednika u novom četverogodišnjem mandatu imenovan je Knežević. Za potpredsjednike po prijedlogu Kneževića imenovani su Ante Lukačić i Emilijo Bajlo.

U Upravni odbor Komore imenovani su predsjednici udruženja obrtnika: Mladen Malta, Ante Lukačić, Andreja Bukša, Tomislav Glavić i Emilijo Bajlo kojega je predložio predsjednik Komore.

U Nadzorni odbor Komore imenovani su Vesna Parić, Marijana Lukačić i Josip Kulaš.

- Želim pomoći u odrađivanju izbora u Hrvatskoj obrtničkoj komori, a naša je intencija uključiti i aktivne obrtnike koji se žele uključiti u rad krovne institicije HOK-e po cehovima i odborima, u čemu ću, nadam se, utjecati jer očekujem da ću biti član predsjedništva. Izborna skupština u HOK-e je 9. studenog i nadam se da ćemo moći ljude koji su aktivni, koji znaju i mogu svojim iskustvom pomoći u radu naše institicije, postaviti na prava mjesta u cehovima i odborima. To je moj glavni cilj i razlog angažmana u HOK-i gdje svojim iskustvom mogu doprinijeti, tako da pomognem našim obrtnicima da se instaliraju u krovnu instituciju. Kod nas su udruženja dosta dobro posložena i ona uredno funkcioniraju, pa i naša županijska obrtnička komora dobro funckionira. Naši obrtnici trebaju doći u ovu instituiciju i tražiti određene usluge, a sve što naši djelatnici mogu učiniti, njima će pomoći – kaže Knežević.

Preko udruženja obrtnika Zadar, Biograd, Pag i Benkovac u sezonskom razdoblju bude i više od 5000 članova, odnosno od 12 do čak 20 tisuća uposlenih, što obrtništvo čini najvećom tvrtkom u gradu i županiji, a to bi trebali respektirati u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, dodaje Knežević.

Za članove Skupštine Komore kandidirani su obrtnici iz matičnih udruženja, predstavnici Udruženja obrtnika Zadar: Vladimir Šarunić, turistički obrt, Mladen Malta, trgovački obrt, Davor Hofman, uslužni obrt, Dinko Adžić, graditeljski obrt, Neven Vitlov, ribarski obrt, Neven Glavić, proizvodni obrt, Emilijo Bajlo, prijevoznički obrt, Vesna Parić, uslužni obrt i Danijela Rimanić, uslužni obrt. Predstavnici UO Biograd su Josip Smoljan, trgovački obrt, Slavica Eškinja, ugostiteljski obrt, Bruna Vojvodić, ribarski obrt, Stipe Bunja, ugostiteljski obrt i Goran Ugrinić, uslužni obrt. Predstavnici UO Pag su Ante Maržić, trgovačko-uslužni obrt, Mira Vukadin, trgovačko-turistički obrt i Ismet Seferagić ugostiteljski obrt, dok su predstavnici UO Benkovac Tomislav Glavić, poljoprivredni obrt i Mirjana Vrsaljko, uslužni obrt.

Za izbor predsjednika Hrvatske obrtničke komora, od strane Skupštine Komore predložen je Dragutin Ranogajec, dosadašnji predsjednik HOK-e.
 

28. travanj 2024 09:50