StoryEditorOCM
KalelargaLJETNA OLUJA

Stigla nagla promjena vremena: zatvorite suncobrane, sklopite tende, a putovanja i kopnom i morem najbolje završite već sad i potražite sigurnu luku!

Piše DHNMZ/HRT
24. srpnja 2020. - 16:50

Svojevrsni vrhunac ovog nestabilnog razdoblja imat ćemo od petka navečer do subotnjeg podneva, kada u većini Hrvatske slijedi razmjerno brza i žestoka promjena vremena zbog koje su meteorolozi DHMZ-a objavili mnogobrojna upozorenja vidljiva i u europskom METEOALARM sustavu, te još brže na web-u DHMZ-a.

Osim često obilne kiše bit će i munja i gromova te prolazno jakog, na udare vjerojatno i olujnog vjetra, uz osvježenje. No prije toga, u prvom dijelu dana, imat+li smo i sunčanog vremena, u Dalmaciji i vrućeg zbog kojeg se ni u jednom trenutku nije moglo pretpostaviti da će popodne biti ovako "crno".

Stoga putovanja i kopnom i morem najbolje završite do petka poslijepodne ili počnite u subotu poslijepodne, još bolje tijekom nedjelje, a plovite li u petak navečer potražite sigurnu luku.

Od nedjelje će ponovno biti sunčanije, mirnije i toplije, iako posvuda ne i sasvim suho, ali svakako stabilnije nego prošlih dana.

SUBOTA

U noći i ujutro mjestimice pljuskovi s grmljavinom, na kopnu izraženi i obilni. Zatim postupan prestanak oborine i razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu, a od sredine dana i u ostalim predjelima.

Oblačno s pljuskovima do kraja dana zadržat će se samo u Slavoniji. Vjetar umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni. Duž obale umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, u Dalmaciji od 19 do 23. Najviša dnevna od 21 do 26, na Jadranu od 27 do 30 °C.

CESTE

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, na sjevernom Jadranu i na sjeverozapadu Hrvatske. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

26. travanj 2024 16:02