StoryEditorOCM
KalelargaODABRAN IZVOĐAČ

Solinska tvrtka će za 41,2 milijuna kuna graditi novu Medicinsku školu Ante Kuzmanića

Piše I.I.
7. lipnja 2022. - 19:20

Odabran je izvođač radova na prenamjeni, rekonstrukciji i dogradnji Medicinske škole Ante Kuzmanića. Tvrtka M-B-Beton iz Solina će za 41.264.523,35 kuna graditi novi regionalni centar kompetentnosti u sektoru zdravstva. 

Iako je procijenjena vrijednost ovih radova bila 30 milijuna kuna, sve tri ponude pristigle na natječaj premašivale su procjenu, a ponuda solinske tvrtke bila je najpovoljnija. 

Medicinska škola izgradnju nove školske zgrade provodi uz pomoć bespovratnih sredstava za projekt Unapređenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva. Ukupna vrijednost projekta je 49 milijuna kuna, od čega je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava osigurano iz EU fondova.

Projektom su osigurana sredstva za adaptaciju i dogradnju Medicinske škole Zadar na novoj lokaciji, zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u koju će se u cijelosti izmjestiti Medicinska škola. Navedena lokacija je opravdan i logičan izbor za preseljenje Medicinske škole jer se u neposrednoj blizini nalaze zdravstvene ustanove koje služe kao vježbovni poligon Škole - Opća bolnica Zadar i Poliklinika Opće bolnice Zadar. Kako učenice i učenici škole svakodnevno izvode stručnu praksu u ovim ustanovama te paralelno pohađaju nastavu, nužna je prostorna blizina među ustanovama što se ovim preseljenjem lokacije Škole osigurava.

Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja u posao.

05. lipanj 2024 14:52