StoryEditorOCM
KalelargaBIVŠI ČLANOVI SDP-a

"Socijaldemokrati", nova politička opcija, danas su se predstavili u Zadru. Evo koga okupljaju i za što će se zalagati

Piše AVŠ
20. svibnja 2022. - 12:29

Nakon što su u listopadu prošle godine izbačeni iz SDP-a,  nekadašnji zastupnici te stranke  predvođeni Davorkom Vidovićem osnovali su "Socijaldemokrate". U petak, članovi te nove političke opcije predstavili su se u Zadru. 

Renata Sabljar Dračevac izabrana je za koordinatorica za Zadarsku županiju te na mjesto regionalne potpredsjednice za dalmatinsku regiju.

- Želimo da ova zemlja izgleda drugačije, a za to moramo mijenjati politiku i političare jer ovo nije dobar put komunikacije. Mi znamo da je većina birača u našoj županiji okrenuta prema desno, ali bez obzira na to, moramo ponuditi jednu zdravu ljevicu s jasnom ideologijom. Naši lokalni interesi bit će dio te priče- kazala je  Sabljar Dračevac.

- Nama su na prvom mjestu građani. Zato želimo politiku koja počiva na solidarnosti jer imamo sve više ljudi kojima prijeti siromaštvo. To je razlog zašto smo otišli iz SDP-a, to nas je motiviralo da se okupimo u ovu udrugu te razmišljamo o pokretanju stranke. Naša država zadnjih 30 godina nije okrenuta ljudima , ova sadašnja vlast okrenuta je krupnom kapitalu. Sjetite se samo Agrokora i drugih afera- naglasio je Franko Vidović. 

Davor Bernardić pozvao je sadašnje i buduće članstvo na izazovan, ali  pravi put. 

- Uskoro dolazi vrijeme za istinu koje će pokazati sve što smo do sada govorili. Ovi ljude  svojim djelovanjem i iskustvom pokazuju da politika može biti drukčija. Da ima ljudsko lice, jer bez toga ništa ne vrijedi. Onog trenutka kada počnete raditi kompromis sa svojim vrijednostima, to je put u pakao. A mi smo ostali vjerni svojim vrijednostima  i nismo povijali kičmu- kazao je Bernardić.  

- Ono što mi zagovaramo su stare vrijednosti socijaldemokracije, ali suočeni s novim izazovima, želimo dati odgovore i pokazati kako se politika može voditi na drugačiji, častan, način. Politika koja ne isključuje one koji drugačije misle nego je inkluzivna. Sa 18 zastupnika, mi smo najjači oporbeni klub u Saboru, naša je misija da budemo glasnogovornici jedne pristojne i normalne Hrvatske - kazao je Davorko Vidović

 

 

27. travanj 2024 19:05