StoryEditorOCM
KalelargaŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

"Svaki put ćemo pitati zašto se sjednice ne snimaju, zašto građani ne mogu čuti što mi ovdje govorimo! Kakva su vam to objašnjenja?!"

Piše Zadarski.hr
23. veljače 2023. - 10:39

- Vratimo se staroj i dobro poznatoj temi snimanja sjednica - kazao je na početku Županijske skupštine, na Aktualnom satu u četvrtak, vijećnik SDP-a Jure Zubčić.

- Duboko vjerujem da je županijskoj pročelnici Mileni Ikić bilo u najmanju ruku neugodno napisati odgovor koji sam dobio na isto pitanje s prošle sjednice. I pitat ćemo ovo svaku sjednicu jer javnost rada i otvorenost prema građanima je preduvjet demokraciji.

Drago mi je da ste napokon u odgovoru priznali da tehnički preduvjeti nisu zapreka za snimanjem sjednica, ali se sad pozivate na Poslovnik u koji ste ubacili odredbu o snimanju isključivo u sjedištu županije.  Nakon što ste priznali da više nije zapreka pandemija, pa ste sad i priznali da zapreka nisu ni tehnički uvjeti mi ćemo već sljedeći tjedan u proceduru uputiti ponovni zahtjev za izmjenom Poslovnika kako se sjednica mora snimati ma gdje se održala.

I inzistirat ćemo na tome dok god ne uspijemo, a kad je u pitan ju javnost rada i transparentnost dosta smo tvrdoglavi. Mi znamo da vam je jedini argument protiv snimanja sjednica jer vi to ne želite, a mi ćemo vam jedan po jedan argument pobijati dok ne budete morali jasno i glasno priznati. Ne želimo biti transparentni i ne želimo da se sjednice snimaju. 

A u svrhu dodatne transparentnosti, dok ne uvedete snimanje, danas ćemo za svaku točku dnevnog reda tražiti da se ova Skupština temljem članka 119. Poslovnika izjasni o pojedinačnom glasanju - rekao je Zubčić

25. travanj 2024 23:00