StoryEditorOCM
KalelargaDETALJI DRAME U LUCI

Slovenac je prije pucnjave u Gaženici sjedio naoružan na terasi benzinske postaje, a kada ga je policajka upitala što tu radi, ispalio je hitac...

Piše B.S.
3. svibnja 2022. - 17:59

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 44-godišnjeg državljanina Republike Slovenije Janeza A. zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Postoji, naime, osnovana sumnja da je okrivljeni 44-godišnjak, 29. travnja, u 22:50 sati u Zadru, na terasi benzinske postaje u luci Gaženica, nakon što ga je policijska službenica tijekom obilaska i nadzora navedenog prostora ugledala naoružanog puškom i upitala što tu radi, prvo ispalio jedan hitac u more i, uz psovke, usmjerio pušku prema njoj ispalivši još jedan hitac u more, zbog čega se ona udaljila od njega. 

Osnovano se sumnja i da je istog dana na istom mjestu, oko 3.40 sati, kada je na mjesto događaja došlo više policijskih službenika zbog njegovog uhićenja, u namjeri da usmrti jednog policijskog službenika, ispalio prema njemu hitac iz puške i pogodio ga u područje desnog stopala, te mu nanio laku tjelesnu ozljedu, odnosno, otvorenu ranu nožnog zgloba i stopala. 

Nakon što je pregovarač za krizne situacije pokušao s njim stupiti u kontakt i pozivao ga na predaju, sve to je ignorirao, te ispalio prema policajcima, koji su bili zaklonjeni, kao i prema benzinskoj postaji više hitaca čime je doveo u opasnost živote policijskih službenika, te imovinu benzinske postaje jer je moglo doći do zapaljenja i eksplozije lako gorivih materijala.

Državno odvjetništvo je podnijelo sutkinji istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju opasnost da bi puštanjem na slobodu ponovio isto ili slično kazneno djelo, kao i zbog opasnosti od bijega.

Sutkinja istrage je prihvatila prijedlog i odredila mu istražni zatvor.

30. travanj 2024 20:40