StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: SAHRANJEN PRERANO PREMINULI ANTONIO JURJEVIĆ

Ruže, ljiljani, dresovi suigrača i prijatelja na grobu mladog golmana

Piše Ivica Gjergja,
12. lipnja 2017. - 21:13
jurjevic_sprovod21-120617_resize.JPG

Iznenada preminulog mladog zadarskog nogometaša Antonia Jurjevića, ispratilo je u ponedjeljak na Gradskom groblju mnoštvo Zadrana -  nogometnog svijeta, igrača, suigrača, trenera, pripadnika javnog života te mnoštvo građana Zadrai okolice.

Svi pristuni su bili sa gropom u grlu, ali ponosni na Antonia koji je tako  rano izgubio života. Nije bilo čovjeka, a bilo je preko 5000 ljudi  da nije pustio suzu kada je na lijes mladog nogometaša položeno na tisuće bijelih ruža, ljiljana i vijenaca, a posebno je znakovito bilo postavljanje dresova u kojima je pokojni Antonio igrao i branio iz malonogometnih klubova Kukljice, Tartaruge, Brodarice, Svetog Ante i klubova velikog nogometa Zadra, Primorca, Raštana i drugih.

Vodeći sahranu don Petar je u divnom govoru roditeljima, braći, rodbini i svima ostalima koji su bili na sahrani izrazio sućut, a u jednom trenutku se sjetio i jedne stare poslovice te kazao:

- Da kod Boga ne bude sve ne dobra trava, on uzima najbolje cvijeće kao što je naš Antonio. Antonia koji će na božjim livadama i travama igrati nogomet i braniti -kazao je don Petar.

Zamjetili smo i Antonijeva trenera Josipa Jolu - Butića, koji je nakon ovih riječi svećenika, pustio suzu i nije mogao dugo doći do daha, a kada smo ga tješili kazao nam je:

-Sva tri Antonio i njegova dva brata Karlo i Josip su moja dica. Ja sam ih trenirao u kadetima, juniorima izveli ih na nogometni put. Ne mogu vjerovati da ga nema, eto to je život. Neka ti je vječna slava i laka ti hrvatska zemlja naš Antonio, kazao je Jole.

Nakon obreda svećenika, klapa Bibinje je otpjevala pjesmu

 

 

 

24. travanj 2024 16:08