StoryEditorOCM
Kalelarga"LJUBITELJ" ODJEĆE MARKE TOMMY HILFIGER OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA

Robu krao s polica trgovina u Zadru, Solinu i Biogradu na moru, a senzore na vratima deaktivirao aluminijskom folijom!

Piše B.S.
1. svibnja 2019. - 22:16
trgovina

Muškarac iz Čepina (32) koji je s polica trgovina u Biogradu na moru, Solinu i Zadru krao odjeću marke "Tommy Hilfiger" nepravomoćno je na Općinskom sudu u Zadru osuđen na godinu dana zatvora.

Krađe je počinio u razdoblju od 17. do 26. svibnja 2014. godine kada je u tri navrata ulazio u trgovine Intersport. Razne odjevne predmete marke "Tommy Hilfiger" stavljao je u pvc vrećicu "New yorker", čiju je unutrašnjost obložio aluminijskom folijom kako bi deaktivirao senzore na vratima trgovina. Iako im je mladić bio sumnjiv, trgovci su tek pregledom nadzornih kamera shvatili da je roba koja nedostaje iz trgovina "otišla" s muškarcem u vrećici "New yorker". 

Jedna od djelatnica okradenih dućana posvjedočila je kako je 32-godišnjak ušao u trgovinu i u ruci nosio najlonsku vrećicu "New yorker", ali da ne zna kada je izišao iz trgovine. Zbog toga događaja istog dana su radili inventuru robne marke "Tommy Hilfiger". Druga je ispričala da je mladića vidjela nakratko jednu sekundu i uočila da je u ruci imao vrećicu "New yorker", no kada je potrčala za njim, ona i još jedan djelatnik nisu ga uspjeli uhvatiti.

Prvih šest muških kratkih hlača i tri muške jakne poznate marke 32-godišnjak je ukrao 17. svibnja 2014. godine oko 15 sati u Biogradu na moru u trgovini Intersport čime je oštetio trgovinu za iznos od 8.149,00 kuna,

Dan kasnije u vremenu od 11,43 do 11,47 sati sa polica trgovine u Solinu uzeo je i četiri jakne crvene boje i jednu jaknu plave boje, te četiri majice crvene boje sve marke "Tommy Hilfiger" u vrijednosti 8.729,55 kuna. Iz trgovine u Zadru 26. svibnja u 18,23 sati uzeo je 15 komada kratkih hlača u vrijednosti 8.100,00 kuna.

Odjevne predmete je neopaženo iznosio iz trgovina, te prodao nepoznatim osobama, kako je rekao za 700 kuna, čime je oštetio TD Mercator za iznos od ukupno 24.979,10 kuna.

Prilikom odmjeravanja kazne sud je kao otegotno uzeo optuženiku njegovu dosadašnju višestruku osuđivanost između ostalog i za kaznena djela protiv imovine. Kao olakotno uzeto mu je priznanje djela, izraženo kajanje, te spremnost na podmirenje imovinsko pravnog zahtjeva.

28. travanj 2024 15:27