StoryEditorOCM
KalelargaZARADIO ZATVOR

Rekorder Martinja: Vozač (30) napio se "do čepa" pa izazvao prometnu nesreću i pobjegao. Ubrzo je uhićen, napuhao je 3,12 promila

Piše M.K.
14. studenog 2023. - 09:35

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 10. do 13. studenog 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 109 prekršaja od čega izdvajamo: 31 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 5 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda.  

Iz prometa je isključeno 34 vozača i 7 vozila. U tom vremenu dogodilo se 10 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. 

Najveća koncentracija alkohola u količini od 3,12 g/kg izmjerena je kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača automobila zadarskih registarskih oznaka, koji je 11. studenog oko 3.20 sati u Zadru u Ulici Ravnice izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, nakon čega se udaljio s mjesta događaja te su ga ubrzo, nakon nekoliko minuta od događaja, policijski službenici zaustavili u Ulici Nikole Šubića Zrinskog gdje je alkotestiran,a potom isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Vozač je u subotu uz optužni prijedlog prepraćen na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nakon saslušanja određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 8 dana.

28. travanj 2024 08:23