StoryEditorOCM
KalelargaINCIDENT U ZADARSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Razredni kolega napao prvašića i ozlijedio ga

Piše Zadarski.hr
6. lipnja 2019. - 19:50
1551254389vrsnjacko_naslije08-220217-2

Prije nekoliko dana u zadarskoj Osnovnoj školi “Bartul Kašić” dogodio se incident u kojemu je ozlijeđen učenik prvog razreda i to nakon što ga je napao dvije godine stariji razredni kolega koji ponavlja razred, inače od ranije poznat po problematičnom ponašanju. Kakve su ozljede prvašića i kako je do incidenta uopće došlo nemoguće je saznati jer se sve službene institucije uključene u ovaj slučaj pozivaju na zaštitu djece.

Prema onome što su danas priopćili iz Ministarstva obrazovanja, zadarska škola im je dostavila informaciju o nasilnom ponašanju, a ravnateljica je o incidentu obavijestila sve nadležne institucije, uključujući Ministarstvo, policiju i nadležni Centar za socijalnu skrb.

“Trenutno je u postupku izricanje pedagoške mjere ukora, potvrdili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja dodajući kako se radi o učeniku koji živi u nepovoljnim socioekonomskim prilikama i kako je u postupku utvrđivanje primjerenog oblika školovanja.

U zadarskoj policiji rekli su nam kako je obrada događaja u tijeku i kako vrše provjeru svih navoda, a u školi su također potvrdili da se incident dogodio i da su poduzeli sve po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima koji traži hitno poduzimanje svih mjera da se zaustavi i prekine aktualno nasilno postupanje prema djetetu.

28. travanj 2024 11:00