StoryEditorOCM
KalelargaKRIM ISTRAŽIVANJE

Protiv 27-godišnjaka podnijeta kaznena prijava jer je nabavio više krivotvorenih novčanica od 50 eura i stavio ih u optjecaj

Piše Zadarski.hr
12. prosinca 2023. - 09:45

Nakon što je nedavno 23-godišnjom hrvatska državljanka osumnjičena zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja novca, iz PU zadarske stigao je i nastavak tog kriminalističkog istraživanja. 

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela Krivotvorenje novca.

Sumnjiči ga se da je u tijekom 2023. godine, u cilju da stavi u optjecaj kao prave, pribavio više krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 eura, a potom u lipnju ove godine u trgovini u Zadru platio račun s jednom od novčanica, dok je druge pribavljene novčanice ustupio ženskoj osobi, koja je znajući da su novčanice lažne, iste stavljala u optjecaj.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 27-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Krivotvorenje novca.

07. lipanj 2024 10:21