StoryEditorOCM
KalelargaŠEST ODABRANIH

Prisegnuli Zadrani koji će iduće četiri godine zastupati interese grada i županije u Saboru

Piše I. I.
17. svibnja 2024. - 12:55

U četvrtak je održana konstituirajuća sjednica Hrvatskoga Sabora te je time započeo novi četverogodišnji saziv Sabora, a i ovoga puta nekoliko Zadrana je dospjelo u saborske klupe. 

HDZ-ov Šime Erlić ostaje ministar regionalnog razvoja i EU fodnova, a na njegovo mjesto u Saboru "upao" je zamjenik gradonačelnika Zadra Ante Babić. Babić bez problema može obavljati funkciju zamjenika gradonačelnika i saborskog zastupnika jer su te dvije funkcije spojive. 

Na mjesto državnog tajnika u ministarstvu mora, prometa i infrastukture Josipa Bilaver koji će nastavljati obnašati tu funckiju, u Sabor je ponovno ušla i Nikolina Baradić koja je u prošli saziv Sabora ušla zahvaljujući preferencijalnim glasovima koje je prikupio Božidar Kalmeta, predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije. 

Babić je u Saboru izabran i u Odbor za zakonodavstvo Hrvatskoga sabora, a Baradić u Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove te je članica Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

U Sabor su s koalicijske liste "Rijeke pravde" ušle Sabina Glasovac koja je izabrana za članicu Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav te Irena Dragić koja je postala članicom Odbora za zakonodavstvo. 

U saborske klupe zasjeo je i član Domovinskog pokreta Damir Biloglav, ali i član MOST-a Ivan Matić

 

 

01. lipanj 2024 12:06