StoryEditorOCM
KalelargaZARAŽENI DOKTOR

U Biogradu iz Specijalne bolnice za ortopediju u samoizolaciju stavljeno 52 radnika i 23 pacijenta; Župan apelira na medicinare: Budite odgovorni!

Piše Iva Ivanac
25. ožujka 2020. - 10:50

Žarište koronavirusa je u Biogradu na Moru, točnije u Specijalnoj bolnici za ortopediju gdje je trećina radnika, njih 52, od ukupno 150, djelatnika stavljena u samoizolaciju.  

Epidemiolog Alan Medić kazao je kako je osoba čiji su nalazi stigli jučer popodne, liječnik Specijalne ortopedske bolnice u Biogradu na Moru. 

- Napravili smo samoizolaciju 75 ljudi s kojima je zdravstveni radnik bio u kontaktu, od čega je 52 radnika i 23 pacijenata te nekoliko članova obitelji, kazao je epidemiolog Medić dodajući kako je od jučer u samoizolaciju stavljeno čak 237 osoba.

Dodao je kako je zaraženi liječnik bio u Zagrebu početkom ožujka, kada nismo imali veliki broj zaraženih u državi. Zaraženi je u petak, odnosno subotu ujutro, dobio simptome koronavirusa te se od tada nije više pojavljivao na poslu, a u utorak je doznao da je zaražen.

Ravnatelj OB Zadar Željko Čulina kazao je kako je pacijent pregledan te da ima blaže respiratorne simptome i da zbog toga nije zadržan na odjelu već se nalazi u kućnoj izolaciji. 

- Očekujem od svih građana, a posebno od osoba koje su zdravstvene struke je maksimalna odgovornost. Svaki od nas na ulici ili bilo gdje drugdje mora biti maksimalno odgovoran jer je svaki od nas potencijali kliconoša ili sutra može biti zaražen. Stručna pomoć je uvijek tu, otvorili smo ambulantu, imamo dežurne telefone i svatko tko sumnja se može javiti, kazao je župan Božidar Longin dodajući kako je svatko od nas odgovoran i kako isključivo o nama ovisi koliko će ova situacija dugo trajati. 

Stožer civilne zaštite izvijestio je kako, nakon jučerašnjeg poslijepodnevnog pozitivnog nalaza, danas nema ni jedan novooboljeli. U Zadarskoj županiji je ukupno sedam zaraženih.  

 

27. travanj 2024 07:56