StoryEditorOCM
KalelargaZAŠTO GRAD ZADAR IDE U REBALANS PRORAČUNA?

Poštanski troškovi rastu 1,3 milijuna - toliko treba i za školu na Ploči

Piše P.O.
14. svibnja 2019. - 20:00
gradsko_vijece1-110717

Pred zadarskim gradskim vijećnicima u četvrtak će se naći prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna planiranog na iznos od 517,8 milijuna kuna i to na način da neće biti ni rasta prihoda ni smanjivanja rashoda. Naprosto se radi o preraspodjeli sredstava unutar iste konačne brojke.

Razlozi za to su rekonstrukcija područne škole na Ploči za 1,3 milijuna kuna koji će biti namaknuti preraspodjelom sredstava unutar Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo. Drugi razlog za rebalans proračuna je povećanje rashoda za poštanske usluge od čak milijun i 309.600 kuna i okviru Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove! Ali, povećanje troškova poštanskih usluga neće biti pokriveno smanjenjem drugih stavki tog Upravnog odjela, nego će kraći ostati Upravni odjel za gospodarstvo i razvitak otoka.

Sve drugo ostaje isto: planirani prihodi i primici iznose 517,8 milijuna kuna pri čemu se 476,1 milijun kuna očekuje od poslovanja, 23 milijuna od prodaje "neproizvedene imovine", dok će preostalih 18,6 milijuna donijeti primici.

Osim rebalansa proračuna, gradski vijećnici će u četvrtak odraditi samo još Aktualni sat.

 

28. travanj 2024 09:48