StoryEditorOCM
KalelargaNAPAO OBALE I LUČICE

Policija privela 36-godišnjeg Nizozemca: poludio je što mu je pauk digao auto, slomio je rampu i ogradu te bježao policiji, a uhićen je tek u Turnju!

Piše Zadarski.hr/PU zadarska
11. ožujka 2021. - 09:51

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad nizozemskim državljaninom u dobi od 36 godina, kojeg se sumnjiči za više kažnjivih radnji.

Naime, 36-godišnjaka se sumnjiči da je u utorak 9. ožujka 2021. godine oko 13,25 sati u Ulici Marka Marulića na Ravnicama u Zadru vrijeđao djelatnika Obale i lučica te negodovao što mu je prethodno, 3. ožujka zbog nepropisnog parkiranja, podignuto njegovo vozilo marke Peugeot nizozemskih registarskih oznaka te zatražio da mu se omogući izlazak s vozilom bez plaćanja nastalih troškova.

Kada mu je djelatnik gradske tvrtke objasnio na koji način može preuzeti svoje vozilo, 36-godišnjak je fizičkom snagom oštetio rampu za izlaz iz ograđenog prostora parkinga na Ravnicama, nakon čega je ušao u svoje vozilo, kojeg je stavio u pogon i pokušao napustiti mjesto događaja u čemu je spriječen od djelatnika. Potom je s vozilom krenuo naprijed te oštetio metalnu žičanu ogradu i nastavio vožnju u nepoznatom pravcu.

image
Ilustracija
Josko Supic/Cropix

Nešto kasnije, oko 15 sati na DC-08 u Turnju policijski službenici su uočili navedeni automobil kojeg su pokušali zaustaviti dok se 36-godišnjak oglušio na izdana svjetlosna i zvučna upozorenja te nastavio vožnju prema Biogradu gdje je ubrzo zaustavljen.

Vozač je uhićen i priveden u službene prostorije, a tijekom kriminalističkog istraživanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike na engleskom jeziku, te je odbio test na alkohol i droge.

Na mjestu događaja, u Ulici Marka Marulića, izvršen je očevid, dok materijalna šteta koja je pričinjena gradskoj tvrtki iznosi nekoliko tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 36-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari te zbog sumnje da je počinio četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nekorištenje sigurnosnog pojasa, odbijanje testa na alkohol i droge, nepoštivanje naredbi izdanih od policijskih službenika) i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika) uz Optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

05. svibanj 2024 22:24