StoryEditorOCM
KalelargaU VRIJEME PROSLAVE "MARTINJA"

Policija pojačano nadzire vozače!

Piše Zadarski.hr
8. studenog 2018. - 13:32
martinje_policija5-091108

Povodom obilježavanja blagdana Sv. Martina, iz PU zadarske najavljuju pojačani nadzor svih sudionika u prometu, a posebno vozača motornih vozila od 9. do 12. studenog na području cijele Policijske uprave, a posebno na mjestima na kojima su se do sada događale teške prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Iz policije apeliraju svim sudionicima u prometu, a posebno vozačima da u vrijeme proslave «Martinja» ne sjedaju za upravljač svoga vozila ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da koriste javni gradski prijevoz, taxi prijevoz ili da vozilo daju na upravljanje osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, droga i lijekova u prvih deset mjeseci ove godine, oduzeto je 1057 vozačkih dozvola. U tom se vremenu dogodilo ukupno 160 prometnih nesreća, u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola, droge, lijekova ili nekog drugog opijata.

Prema statistici PU zadarske, analiza uzroka prometnih nesreća ukazuje da je alkohol uz brzinu i dalje dominantan problem, naročito izražen u vrijeme blagdana i u dane vikenda, te da se kao značajan broj sudionika prometnih nesreća sa teškim i najtežim posljedicama pojavljuju mladi vozači, kao i osobe starije životne dobi, znatno sklonije konzumiranju alkohola.

 

30. travanj 2024 23:05