StoryEditorOCM
KalelargaSVEĆENIKU ODREĐEN PRITVOR

Policija: Alkoholiziran, D.K. je napao časnu sestru (70) psujući: "Jebem ti mater!", potom je i udario šakom u lice, uslijed čega je pala na tlo"

Piše Zadarski.hr
28. travnja 2022. - 18:42

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru primili smo potvrdu o uhićenju svećenika, te informaciju da je protiv svećenika određen pritvor:

Poštovani, obavještavam Vas da je dana 28. travnja 2022. Policijska uprava Zadarska podigla optužni prijedlog protiv D.K. (1979) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je istog dana u popodnevnim satima dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.

Podnesenim optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je dana 26. travnja 2022. oko 19,00 sati u mjestu Sukošan u ulici Hrvatskih branitelja, kbr. 31, ispred Župnog ureda, dakle na javnom mjestu dostupnom pogledima većeg broja građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način tako što je u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući, verbalno napao časnu sestru D.A. (1952) psujući je riječima: "jebem ti mater!", da bi je potom i fizički napao na način da ju je udario sa zatvorenom šakom u predjelu lica, uslijed čega je ista pala na tlo, nakon čega se udaljio u župni ured, te na taj način prestao sa daljnjim narušavanjem javnog reda i mira dok je D. A. zbog zadobivenog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke te je ovakvim svojim ponašanjem kod D.A., izazvao osjećaj straha i uznemirenosti dok je kod ostalih prolaznika izazvao osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika odredio njegovo zadržavanje u trajanju od deset dana, zbog opasnosti od ponavljanja djela te je isti prepraćen u Zatvor u Zadru, navodi se iz ODO-a, s potpisom Davora Dubravice, glasnogovornika Općinskog suda u Zadru.

27. travanj 2024 16:35