StoryEditorOCM
KalelargaPET PREKRŠAJA

Policajci hvatali "kapetane" koji su nedozvoljeno glisirali na području Parka prirode Telaščica i na Zrmanji

Piše Zadarski.hr
19. srpnja 2022. - 14:51

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar u ponedjeljak su sankcionirali ukupno pet prekršaja takozvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba.  

Tako je u prijepodnevnim satima na području Parka prirode Telaščica zatečen strani državljanin u nedopuštenom glisiranju, dok su ostala četiri prekršaja utvrđena na rijeci Zrmanja u vremenu od 12 do 14 sati.

Policijski službenici će i dalje tijekom ljetnih mjeseci i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa, upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru/rijeci.

25. travanj 2024 17:59