StoryEditorOCM
KalelargaEUROPSKI PROJEKT

Pokraj Dječjeg parka na Višnjiku počeli radovi na uređenju prostora i postavljanju senzoričkih sprava za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Piše Zadarski.hr
5. veljače 2023. - 21:28

U Športskom centru Višnjik, u neposrednoj blizini Dječjega parka, počeli su radovi na uređenju prostora i postavljanju senzoričkih sprava za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju.

Grad Zadar je vodeći partner u provedbi projekta pod nazivom Inclusive Play koji je sufinanciran u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora za razdoblje 2014. – 2020. ukupne vrijednosti 948.203,25 EUR, od čega proračun Grada Zadra iznosi 394.563,00 EUR. Projekt se sufinancira sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije uz stopu sufinanciranja 85 posto.

U naravi planirano je postavljanje opreme i sprava za osobe s poteškoćama i bez njih na području ŠC-a Višnjik, koje za cilj imaju osiguravanje minimalne razine uključivosti djece s poteškoćama u lokalnu zajednicu, te dodatnog podizanja kvalitete života, sadržaja i usluga za najranjivije skupine društva.

Postavljanje senzoričkih sprava u ŠC-u Višnjik dio je cjelovitoga uređenja i opremanja prostora, a radovi su u tijeku. Po završetku cijeloga zahvata, senzoričke će sprave biti dostupne korisnicima o čemu će ŠC Višnjik pravodobno informirati javnost.

28. travanj 2024 09:16