StoryEditorOCM
KalelargaZADAR JUTROS U MINUSU, OSJET TEMPERATURE -9!

Pod Velebitom orkanski udari bure, zatvorene ceste, brodske linije u prekidu!

Piše Zadarski.hr
6. siječnja 2017. - 10:35
bura_makarska8-291216

Jutro je u Hrvatskoj vjetrovito i hladno, o čemu svjedoče najniže temperature od 17.5 stupnjeva ispod ništice zabilježene u pet sati na Zavižanu i Sv. Juri.

Na Puntijarci je izmjereno -13.4 stupnjeva, a u Pargu na Čabru - 10.4 stupnjeva, podaci su DHMZ-a.

Na Zavižanu su jučer u 17 sati izmjerena 24 centimetara snježnog pokrivača, u Ogulinu 20 cm i u Gospiću 17 cm.

Jutros je na Bjelašnici u BiH  izmjereno -20 stupnjeva iz sjeverni vjetar brzine 122 km na sat, a na Kredarici u Sloveniji -23 stupnja, podaci su nacionalnih meteoroloških službi.

Teški uvjeti se nastavljaju na hrvatskim cestama – i dalje su za sav promet zatvorene dionice autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta DC1 Gračac-Knin, Paški most,  Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te  državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Obilazak dionice autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27.

Zbog olujne bure u prekidu su brojne linije Jadrolinije. Među njima su na zadarskom području u prekidu katamaranske linije Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, te brodska linija Zadar-Preko.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta. U Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme, priopćio je HAK.

30. travanj 2024 20:47