StoryEditorOCM
KalelargaGRADI SE TRGOVAČKI CENTAR

Počelo je veliko preseljenje Azila na Žmirićima! Pogledajte kako vrijedne volonterke po pasjim vrućinama sele boksove sa životinjama, stvarno im nije lako

Piše AVŠ
30. lipnja 2022. - 14:26

Kako smo najavili prije nekoliko dana, počela je velika selidba pasa iz Azila na Žmirićima jer na tom terenu, gdje su volonterke zadnjih 18 godina brinule o napuštenim životinjama, uskoro niče novi trgovački centar HEY Park Zadar.

Investitor ovog projekta je zagrebačka tvrtka BMP Asset, čiji su osnivači Željko Petković i Mateo Borojević, i kojoj će ovo u Zadru biti drugi veliki posao nakon Murvičke ulice gdje je nedavno izgrađen novi Lidl.  Novi trgovački centar koji grade na Žimirića imat će površinu od oko 6.400 metara četvornih i dućane raznog sadržaja, od prehrane i drogerija do modnih marki. Dovršetak izgradnje planiran je za prosinac ove godine. 

image
Luka Gerlanc/Cropix

U trenutku kada je građevinska dozvola postala pravomoćna, odnosno kada su bageri krenuli s radovima na Žimirićima, postalo je jasno da azil sa 150 pasa više na tom mjestu ne može ostati, pogotovo što za to nema nikakve dozvole. Grad je brzinski pronašao rješenje i to uz rasadnik Nasada, praktički preko puta sadašnjeg azila, a udruzi je dodijeljena na rok od dvije godine.

image

Na fotografiji: novi azil.
 

Luka Gerlanc/Cropix

Vrijedne volonterke iz udruge Šapice, njih tri, već nekoliko dana sele životinje i bokseve na novu lokaciju. 

image


 

Luka Gerlanc/Cropix

Uvjeti su zaista teški, od neopisive vrućine i sparine koju teško podnose i životinje i ljudi, do teških bokseva koje prvo peru, a potom same prevoze na novu lokaciju.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Do sada ih je preseljeno 20-ak, a kakva je situacija na terenu, pogledajte u našoj fotogaleriji. 

 

 

 

 

 

 

 

27. travanj 2024 09:25