StoryEditorOCM
KalelargaŠOU U SMOKOVIĆU

Plastičnim pištoljem iznuđivao 40-godišnjakinju: kad je došla policija nastao je kaos! Jednom policajcu slomljen prst, a uključila se i žena...

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2023. - 09:46

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom iz Smkovića kojeg se sumnjiči za nekoliko kaznenih djela - iznuda u pokušaju, prisila prema službenoj osobi te oštećenje tuđe stvari - te nad njegovom 47-godišnjom suprugom koju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju, objavila je PU zadarska.

Nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su 30. travnja u Smokoviću uhitili 52-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude u pokušaju na štetu 40-godišnje hrvatske državljanke, kojoj je istog dana oko 18.30 sati zaprijetio plastičnim pištoljem zbog nesuglasica oko imovinskopravnih odnosa.

U trenutku kada je 52-godišnjaku priopćeno da je uhićen, počeo je pružati aktivni otpor te je i fizički napao policijskog službenika sprječavajući ga u obavljanju službene radnje.

Uz uporabu sredstava prisile, policijski službenici su muškarca svladali i uhitili, a za vrijeme postupanja iz dvorišta je dotrčala njegova supruga koja je vikala i nasrnula na policijske službenike pokušavajući ih spriječiti u postupanju te je nakon upozorenja i naredbe policijskog službenika prestala s protupravnim ponašanjem. 

Nakon što je osumnjičeni smješten u službeno vozilo, nastavio je "divljati" te je nogom oštetio staklo na vratima vozila. 

U događaju je policijski službenik je zadobio težu tjelesnu ozljedu u predjelu ruke, slomljen mu je prst, dok je 52-godišnjak lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnici Zadar.

Tijekom kriminalističkog istraživanja oduzet je plastični pištolj te je na oštećenom službenom vozilu proveden očevid dok je u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 47-godišnjakinjom, kojom prilikom su odbili alkotestiranje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenik i osumnjičenica su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

27. travanj 2024 10:27